130Watt

2
4941

Nieuwbouw 130Watt

In het nieuwbouwproject 130Watt zijn 100 woningen ontwikkeld in het Oude Noorden in Rotterdam. Het betreft een nieuw plan met grondgebonden woningen voor de lokatie in de Rottebocht, waar in een eerder plan flats waren bestemd.

Eéngezinswoningen
De ongeveer 100 nieuwe eengezinswoningen zijn gebouwd in een woonblok rond een binnenplaats. Hier bevinden zich een aantal tuinen, maar ook een gemeenschappelijk groen deel. Op de binnenplaats bevinden zich ook de parkeerplaatsen. De verkoop van de eerste 51 woningen is gestart op 16 juni 2012. De prijzen van de koopwoningen varieren van € 177.000 – € 247.000.

Architectuur
130Watt is ontworpen door Steenhhuis Bukman Architecten uit Delft. Het woonblok heeft drie zeer verschillende zijden, afgestemd op de situatie: De Loofdakstraat heeft het karakter van een woonstraat, aan de Verlengde Bloklandstraat is het uitzicht op de Rotte bepalend voor de gevel, en aan de Zwaanshals zijn 4-laagse woningen met een stedelijker karakter gerealiseerd. Er is veel aandacht besteed aan de uitwerking van de hoeken van het blok, karakteristiek voor de wijk het Oude Noorden. Het gehele plan is uitgevoerd in metselwerk, in verschillende metselwerkverbanden en met verbijzonderingen in prefab beton op hoeken en op de begane grond.

Projectgegevens

Project: 130Watt
Status: gerealiseerd
Lokatie: Zwaanhals, Loofdakstraat, Rotterdam Noord
Functie: Wonen (ca. 100 woningen)
Architect: Steenhuis Bukman Architecten
Opdrachtgever: Woningcorporatie Havensteder
Start bouw: 1 maart 2013
Realisatie: 2014

[mappress mapid=”24″]

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in