Home Architectuur in Rotterdam

Architectuur in Rotterdam

Markthal - MVRDV - 2014 - Rotterdam

Architectuur in Rotterdam

Hier vind je overzicht van architectuur in Rotterdam. Een lijst met bijzondere gebouwen Rotterdam, architecten in Rotterdam, verschillende gebruikte bouwstijlen en de architectuurgeschiedenis die het verhaal vertelt over de ontwikkeling van Rotterdam.

Top 10 moderne architectuur

Rotterdam presenteert zich als de architectuurstad van Nederland. De hoogbouw in het centrum en op de Wilhelminapier, architectuur iconen als de Erasmusbrug, de Kunsthal en De Rotterdam van Rem Koolhaas en de Markthal van MVRDV en de Kubuswoningen van Piet Blom zijn belangrijke toeristische attracties in Rotterdam.

Bekijk hier een top 10 lijst moderne architectuur die je moet hebben gezien bij een bezoek aan Rotterdam.

Architecten in Rotterdam

Rotterdam is de laatste jaren door architecten verkozen als architectuurstad van Nederland. Een belangrijke bijdrage aan het architectuurklimaat leveren de in Rotterdam gevestigde architectuurinstellingen Het Nieuwe Instituur, AIR, het Berlage Instituut en de Academie van Bouwkunst en de opleiding Bouwkunde aan de nabij gelegen TU Delft. In Rotterdam zijn veel architecten en bouwkundigen gevestigd, relatief zelfs één van de hoogste dichtheden ter wereld.

Overzicht van architecten met hun bouwwerken in Rotterdam van Michiel Brinkman tot Rem Koolhaas en van J.J.P. Oud tot MVRDV.

Architectuurgeschiedenis Rotterdam

Lees in de architectuurgeschiedenis de ontwikkeling van Rotterdam van provinciestad tot de stad met internationale uitstraling en de modernste architectuur van Nederland.

Architectuur- en bouwstijlen in Rotterdam

Overzicht van de belangrijkste architectuurstijlen en bouwstijlen die in Rotterdam te zien zijn. Een reis door de geschiedenis in 17 verschillende architectuur stromingen, met tijdsperiode, kenmerken en voorbeelden van de bouwstijl. Van het het Hollands Classisme uit de 17e eeuw via Het Nieuwe Bouwen en De Delftse School begin 20e eeuw tot Super Modernisme en het Neo Traditionalisme van de laatste decennia.

Meer lezen over architectuur in Rotterdam

Rotterdam Architectuurstad
Dé gids voor de Europese stad van het jaar 2015! De 100 beste gebouwen van Rotterdam.

Herman en Evert Kraaijvanger
Rotterdamse bouwende broers die het aanzien van het Rotterdam van de Wederopbouw in hoge mate bepaald.

Brinkman en van der Vlugt Architecten
Boek met het compleet overzicht van dit Rotterdamse bureau, pioniers van het Nieuwe Bouwen.

Imagine – Parkstad Zuid – eind 2020 in de verkoop

Imagine is de naam van de nieuwbouw van blok K3 in Parkstad Zuid in Rotterdam. Op de hoek van de Laan op...

Benthemstraat 30

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here