Nieuw woongebouw Katendrecht – KCAP

0
10043

Aan de Brede Hilledijk in de wijk Katendrecht in Rotterdam komt een multifunctioneel gebouw met circa 300 appartementen, commerciële ruimten en een ondergrondse parkeergarage. Architectenbureau KCAP maakte bekend dat het is geselecteerd door ontwikkelaars BPD en Van Wijnen voor het ontwerp van het woongebouw.

Katendrecht KCAP Van Wijnen en BPD

Woon- en werkgebied Katendrecht 

Katendrecht is de afgelopen 18 jaar van een ‘havengebied’ veranderd in een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied. Deze bijzondere plek is nog altijd vol op in beweging. De komende jaren transformeert Katendrecht Pols in een aantrekkelijk hoog-stedelijk gebied met meer dan duizend woningen en een nieuw winkelgebied. Met het huidige succes van ‘De Kaap’ en de vooraanstaande aanpak van de Pols, wordt Katendrecht naar een hoger niveau getild.

Brede Hilledijk

Ontwerp architectenbureau KCAP

De nieuwbouw lokatie ligt aan de Brede Hilledijk in De Pols van Katendrecht, naast het her te ontwikkelen Pakhuis Santos en achter het nieuwbouwplan The Bay House. De visie van KCAP op deze plek vertaalt zich in een ‘licht’ gebouw, met veel aandacht voor wonen, ontmoeten, integratie met groen en het leggen van verbinding met de openbare ruimte. Juist in dit soort hoogstedelijke gebieden is aandacht voor de mensen die in het gebouw verblijven van essentieel belang. Zo investeren we in een prettige woon- en verblijfsomgeving, waar de kans op sociale interactie groot is”, aldus Martijn Bus, ontwikkelaar bij Van Wijnen. Renske van der Stoep, Architect bij KCAP: “We zijn heel blij en trots dat we geselecteerd zijn voor deze mooie opgave in onze stad. We kijken uit naar de samenwerking met alle betrokkenen in het gebied. Samen gaan we iets heel moois toevoegen aan Rotterdam!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in