Bouw woontoren De Metropool kan door, bestemmingsplan aangepast

1
4510

De bouw van de woontoren de Metropool Metropool woontorenaan de Kruiskade in Rotterdam kan door. Naar aanleiding van het concept bestemmingsplan “Lijnbaankwartier-Coolsingeľ  hadden Villa Thalia, ASR en Shell bezwaar gemaakt tegen de komst van de nieuwe woontoren. Op 24 november 2015 was de hoorzitting. Naar aanleiding hiervan is het bestemmingsplan aangepast.

Aanpassingen definitieve bestemmingsplan

In het definitieve bestemmingsplan is op een aantal van de bezwaren tegemoet te komen. Bij de bouw van de Metropool tussen Thalia en Hilton moet rekening gehouden worden gehouden met de hoofdingang van Villa Thalia aan de oostgevel alsmede de bereikbaarheid van de parkeergarages. Daarnaast wordt de ontwikkelaar van de Metropool verplicht de nieuwbouwwoningen zo te bouwen zodat aan de standaard waarden voor het beschermingsniveau tegen geluidhinder wordt voldaan. Villa Thalia mag niet in haar bedrijfsactiviteiten ten aanzien van geluid worden belemmerd, zolang Villa Thalia voldoet aan de standaard waarden die hiervoor gelden.

Bezwaar ASR, Shell en Villa Thalia tegen bouw Metropool

Verzekeringsmaatschappij ASR, eigenaar en verhuurder van vastgoed aan het Weena, maakte in november 2015 bezwaar tegen de komst van de nieuwe woontoren de Metropool aan de Kruiskade in Rotterdam. ASR verhuurt het vastgoed aan diverse partijen waaronder Shell en Interparking. Zowel ASR als huurder Shell hebben grote bezwaren tegen de voorgenomen ontwikkeling. Daarbij moet o.a. gedacht worden aan de verslechtering van de zichtbaarheid, bereikbaarheid alsmede de vermindering van de daglichttoetreding. Dit maakten zij in een brief bekend.

Hiervoor maakte Club Villa Thalia en bierbrouwer Grolsch, die een belang heeft in de club, al bekend geen voorstander te zijn van de bouw van woontoren De Metropool. Villa Thalia denkt beperkt te worden in het produceren van geluid en daarmee in haar bedrijfsvoering als horecagelegenheid. En door de bouw wordt de hoofdingang van Villa Thalia belemmerd en is er geen sprake meer van goede bereikbaarheid vanaf de Kruiskade.

1 REACTIE

  1. Als die bezwaren pas in deze fase bekend zijn geworden bij de ontwikkelcombinatie dan lijkt me dat wel vreemd. Maar ja, je komt er als buitenstaander toch nooit achter hoe het (precies) zit, dus waar maak ik me druk om…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in