Bezwaar First Rotterdam afgewezen

0
3246
Met de afwijzing van het verzoek van Groothandelsgebouwen een voorlopige voorziening te treffen heeft de Raad van State groen licht gegeven voor de bouw van First Rotterdam. In 2011 heeft Groothandelsgebouwen een zienswijze ingediend tegen een voorgenomen wijziging van het bestemmingsplan Weena Point. De gemeente verklaarde deze ongegrond waarop Groothandelsgebouwen begin 2012 officieel bezwaar aantekende. De zaak belandde uiteindelijk bij de Raad van State.De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak wees vrijdag 27 april het verzoek om een voorlopige voorziening te treffen af.

Leegstand kantoren

First Rotterdam komt pal tegenover het Groot Handelsgebouw te staan. Niet alleen ziet de verhuurder hierdoor de druk op de eigen bezettingsgraad toenemen, de eigenaar ziet ook de leegstand in Rotterdam door dit soort ontwikkelingen verder oplopen.
Directeur Marius Meurs van Groothandelsgebouwen liet eerder weten te vrezen dat de komst van First Rotterdam ten koste zal gaan van bestaande kantoren. ´Aan het Weena staat 20% van de kantoorruimte van het totale aanbod van ongeveer 463.000 m2 leeg´, aldus Meurs.

 

26.000 m voorverhuurd
De zaak tegen de gemeente Rotterdam werd vrijdag 13 april behandeld. First Rotterdam is een herontwikkeling van het bestaande gebouw Weena Point door Maarsen Groep en MAB Development. Het totale project omvat 110.000 m2 aan kantoorruimte, horeca, kleinschalige winkels, leisure, appartementen, een groen binnenplein en parkeerfaciliteiten. De kantoortoren van First Rotterdam moet een oppervlakte krijgen van 54.000 m2. Daarvan is 16.000 m2 voorverhuurd aan Robeco, nu nog gehuisvest in het Robecohuis aan de Coolsingel. Nauta Dutilh, op dit moment gevestigd in Weenapoint, heeft getekend voor 10.000 m2 in First Rotterdam.

Bron Property.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in