Boekhandel Donner definitief in Forum Rotterdam

0
39094

Forum Boekhandel Donner

Boekhandel Donner in nieuwbouw Forum

Boekhandel Donner blijft ook in de toekomst in het monumentale ABN-AMRO gebouw aan de Coolsingel dat onderdeel wordt van het nieuwbouwproject Forum Rotterdam. In de herontwikkeling plan van Multi Vastgoed waarin 60.000 m2 aan winkels, woningen, kantoren en horeca komt, krijgt Donner een oppervlakte van 3.700 m2 waarmee het weer de grootste boekenhandel van Nederland wordt.

Donner op meerdere verdiepingen

Aan het Binnenwegplein krijgt Donner een eigen entree en een vloeroppervlak van 800 m2 op de begane grond.  Aan de Coolsingel bij de huidige hoofdingang krijgt de winkel een gedeelde entree. Vervolgens komt er een kleine tussen vloer op de 1e verdieping van ongeveer 200 m2; en op de 2e verdieping zal over de gehele lengte en de zijvleugels van het monument 2.000 m2 beschikbaar komen. Forum Boekhandel Donner verdiepingen

Aansluitend aan de achterzijde van het pand komt een spectaculaire glazen overkapping, waardoor een atrium ontstaat van nog eens 700m2. Blikvanger vanuit dit atrium zal het magnifieke raam van Copier zijn, een kunstwerk dat dan eindelijk voor het publiek wordt ontsloten.

Forum Boekhandel Donner

Bouw Forum start 2016

In het tweede kwartaal van 2016 zal waarschijnlijk de bouw van Forum Rotterdam starten. De verbouwing van het monumentale ABN gebouw zal zo´n anderhalf jaar in beslag nemen. Tijdens de verbouwing blijft boekhandel Donner gewoon open. Tijdens de verbouwing zal de boekenwinkel ‘op reis’ gaan in het huidige gebouw. Delen van de vloer op de begane grond, die Donner nu in gebruik heeft, worden ingeleverd, terwijl andere delen van het gebouw tijdelijk in gebruik genomen gaan worden. In die verbouwingsperiode zal Donner gewoon open blijven voor het winkelend publiek, met als adagium: ‘tijdens de verkoop gaat de verbouwing gewoon door’.

Crowdfunding Donner

In 2014 verhuisde Donner naar rijksmonument middels een anti-kraak overeenkomst. Het viel eerst onder de boekenketen Polare die echter failliet ging. Een aantal medewerkers van het Rotterdamse filiaal konden echter een doorstart maken dankzij crowdfunding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in