Bouw Boston en Seattle stilgelegd om WO II bommen

0
2340

De bouw van de woontorens Boston en Seattle Boston & Seattle Rotterdamop de Wilhelminapier in Rotterdam is afgelopen week stilgelegd omdat er mogelijk drie onontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog liggen. De gemeente heeft nieuwe informatie dat er blindgangers op het bouwterrein aan de Wilhelminapier liggen.

Recente informatie

Uit recent vrijgekomen informatie uit de archieven van de Royal Air Force (RAF) blijkt dat dit gebied in 1941 doelwit was van een bombardement. ‘Van 3 bommen kan niet met zekerheid worden vastgesteld of deze zijn ontploft. Om die reden is nader onderzoek op de bouwplaats nodig, aldus de gemeente.

Geen direct gevaar

De drie onontplofte bommen kunnen op een diepte van 6 tot 9 meter liggen. Ze zijn alleen gevaarlijk als ze worden blootgelegd, verplaatst of als er werkzaamheden worden verricht die trillingen veroorzaken in de zeer directe nabijheid. ‘Omwonenden en bezoekers lopen geen risico, verzekert de gemeente.

Tijdrovende klus

De gemeente Rotterdam overlegt met specialisten om te bepalen hoe het onderzoek moet gebeuren. Detectie van onontplofte projectielen is vaak een tijdrovende klus, omdat de bodem minutieus moet worden afgespeurd. De bouw van de 70 meter hoge Boston en Seattle wordt hervat als het onderzoek is afgerond. Hoelang het onderzoek gaat duren is nog onduidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in