Bouw Fenixlofts start november 2015

0
3381

De bouw van de Fenixlofts aan de Rijnhaven op Katendrecht start in november 2015. De voorbereidingen voor de bouw zijn ondertussen in volle gang. Zo is de sloop al geheel voorbereid laat een woordvoerder van projectontwikkelaar Heijmans weten.

Fenixloodsen impressiesDe twee Fenixloodsen op Katendrecht worden herontwikkeld. Dat wil zeggen bovenop de huidige Fenixloods 1 komt nieuwbouw met ongeveer 200 woningen (Fenixlofts). De hoogte van de nieuwbouw wordt 44 meter. Het ontwerp is van Mei Architecten.

Deels sloop bestaande Fenixloods

De bestaande loods wordt heringericht en deels gesloopt. In de bestaande loods komt voornamelijk ruimte voor ondernemers met een Cultureel, Creatief of Cultureel aanbod (Fenixdocks). Een deel zal worden gebruikt voor de huisvesting van Codarts en Conny Janssen Danst. Tevens zijn een aantal kadewoningen, toegankelijk vanaf de begane grond, opgenomen in de bestaande loods.

Fenixloodsen impressies

In het gesloopte deel wordt vanaf de begane grond tot de 4e verdieping een parkeergarage gerealiseerd. In de kelder komen bergingen en een fietsenstalling ten behoeve van de appartementen.

Actiegroep Red het Deliplein

De actiegroep ‘Red het Deliplein’, die enige tijd fel reageerde tegen de komst van de Fenixlofts heeft de strijd gestaakt. De groep voerde vooral actie tegen de hoogte van de panden. Door de komst van de woonkolos zou het Deliplein namelijk worden ‘afgesloten’ en is de vrees voor minder zonlicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in