Bouw Parkeergarage Kralingse Zoom wordt hervat

0
3080

De werkzaamheden aan de nieuwe parkeergarage bij metrostation Kralingse Zoom worden hervat. Dit zijn gemeente en aannemer Ballast Nedam overeengekomen. De nieuwe overeenkomst betekent direct het einde van de juridische procedure tussen de twee. Vanwege een zakelijk geschil werd vorig jaar de bouw aan een nieuwe parkeergarage bij P+R Kralingse Zoom stilgelegd. Half februari 2012 starten de eerste voorbereidende werkzaamheden.

Ontwerp Zwarts en Jansma

Bezuinigingen in ontwerp
De bouw van de garage lag sinds eind mei 2011 (10 maanden) stil omdat Ballast Nedam niet wilde opdraaien voor extra kosten die voortkwamen uit veranderde eisen aan de constructie en brandveiligheid van de parkeergarage. Beide partijen kwamen zelfs voor de rechter. De gemeente Rotterdam verloor dat proces. Naast het juridische traject zijn beide partijen in gesprek gegaan om alsnog samen een oplossing te vinden en de parkeergarage te realiseren.

“Dat overleg is goed en heel constructief verlopen, “ aldus wethouder Karakus. We kwamen tot de slotsom dat een sprinkler onvermijdelijk was. Die is kostbaar, maar maakt ook kostenbesparende ontwerpaanpassingen mogelijk, omdat de temperatuur bij brand minder hoog oploopt. Aanpassingen zijn onder meer gerealiseerd aan de puien, trappenhuizen, liften en het parkeersysteem.

Extra parkeerplaatsen
Het goede overleg heeft ook gezorgd voor een extra parkeerplekken in de garage. Zo komen op het dak 180 a 190 extra parkeerplekken.Deze parkeerplekken komen bovenop de 860 plaatsen die al in het plan zaten. De extra kosten daarvoor worden gesubsidieerd door de Stadsregio Rotterdam, primaire financierder van het plan, in het kader van het Regionaal verkeers- en vervoersplan 2007-2020.

Voorbereiden werkzaamheden worden gestart
In de tweede helft van februari enige voorbereidende werkzaamheden op de bouwlocatie uitgevoerd. Dit omdat de geplande tijdelijke buitendienststelling van de metro begin augustus, cruciaal is voor de planning.  Ook zal de ParkShuttle de komende periode opnieuw circa drie weken buiten gebruik worden gesteld. De doorgang voor voetgangers en fietsers is in die tijd gewoon open.

Bron: gemeente Rotterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in