Bouw Zinkerblok in Feijenoord Rotterdam gestart

2
3125

Op woensdag 10 december 2014 is de bouw vanZinkerblok start bouw het ‘Zinkerblok’ gestart in het bijzijn van Maria Molenaar van Woonstad Rotterdam en wethouder Schneider.

19e eeuwse architectuur

Het Zinkerblok is een project in de wijk Feijenoord waar 40 grondgebonden huurwoningen worden gerealiseerd met een sociale huurprijs. Niet bijzonder in de rest van Rotterdam, maar wel bijzonder voor Feijenoord, omdat eengezinswoningen nagenoeg ontbreken in de wijk. De stijl van de woningen refereert aan de 19e eeuwse architectuur. Een mooie aanvulling op de Dillenburgblokken die met veel zorg zijn gerestaureerd. De woningen zijn energieneutraal en hebben ruime tuinen inclusief een gezamenlijke binnentuin.

Twee nieuwbouwprojecten in Feijenoord

Met deze nieuwbouw blijft Woonstad Rotterdam door bouwen aan de wijk Feijenoord: het Zinkerblok is het tweede project dat volgend jaar wordt opgeleverd. Het eerste project is Oranjeboom 1 in de Oranjeboomstraat met 42 grote beneden-, en bovenwoningen. Beide nieuwbouw projecten zijn gericht op de behoefte van de wijk. Grote woningen voor gezinnen die hier al wonen en hier willen blijven wonen. Voor hen is de nieuwbouw een stap vooruit.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in