Bouwbedrijf BAM maakt plan voor Nieuwe Kuip bekend

2
3609

De Nieuwe Kuip BAM-4

Het huidige Feijenoord Stadion De Kuip wordt uitgebreid naar de buitenzijde, waardoor de capaciteit wordt verhoogd naar 65.000 toeschouwers. Dat is het plan dat bouwbedrijf BAM, gebiedsontwikkelaar AM en Siemens gisteren bekend maakte voor een vernieuwd stadion van Feyenoord. De drie bedrijven verenigt in het Feyenoord Founders Consortium (FFC) heeft zijn plan voor een vernieuwd stadion van Feyenoord gepresenteerd bij de verkenners voor de stadionontwikkeling, de heren Wim van Sluis, Jos van der Vegt en Hans Vervat.

Het uitbreidingsplan van de Kuip vergt volgens de ontwikkelaars een investering van € 185 mln en genereert direct extra inkomsten, zodat het stadion kan worden gerealiseerd zonder financiële risico’s voor de gemeente en haar burgers.

De Nieuwe Kuip BAM-1

Uitbreiding monumentale De Kuip

De basis voor het ontwerp van het BAM consortium is het huidige stadion, dat zowel aan de binnen- als de buitenzijde zichtbaar blijft. Het huidige monumentale gebouw naar het ontwerp van Brinkman en Van der Vlugt wordt uitgebreid naar de buitenzijde, waardoor de bestaande en de nieuwe bebouwing vloeiend in elkaar overlopen. Met een capaciteit van 65.000 bezoekers wordt dit het grootste stadion van Nederland. Door een slimme logistieke planning kunnen de bouwactiviteiten plaatsvinden gedurende het voetbalseizoen, met minimale hinder voor de bezoekers. Feyenoord kan tijdens de bouw in het eigen stadion blijven spelen.

Derde ring en dakconstructie
De Nieuwe Kuip zal elke bezoeker aanzienlijk betere voorzieningen bieden dan nu het geval is. In het stadion komen 90 business-units en een nieuwe tribunering. De nieuwe ringvormige dakconstructie bedekt honderd procent van de zitplaatsen. Twee nieuwe gebouwen flankeren het stadion. Het vernieuwde Maasgebouw en het nieuwe Olympiagebouw. Deze gebouwen huisvesten functionele ruimten, museum, loges, restaurants, zalen en ook commerciële ruimten.

Voorzieningen
De voorzieningen voor alle fans worden aanzienlijk verbeterd. Er komen nieuwe omlopen met kiosken en toiletten rondom de bestaande tribunes. De nieuwe bovenring krijgt uiteraard ook alle benodigde moderne voorzieningen. De hogere ringen worden bereikbaar gemaakt met roltrappen aan de verschillende zijden van het stadion. Hierdoor kan Rotterdam zich weer als gastheer presenteren voor onder meer interlands. Daarnaast biedt het nieuwe stadion diverse exploitatiemogelijkheden op het gebied van andere sporten, concerten en overige grootschalige evenementen.

Technologie
Door benutting van moderne technologie volgens de principes van het ‘smart stadium’ (waarbij bezoekers bijvoorbeeld een doelpunt kunnen terugkijken op hun eigen tablet) krijgen comfort, veiligheid en beleving van de bezoekers in het stadion een nieuwe dimensie. Daarnaast krijgt de buitenzijde van het stadion een ‘smart skin’ van LED-verlichting met bewegende beelden. Het stadion voldoen aan hoge eisen op het vlak van duurzaamheid via het BREEAMNL ‘Very Good’-certificaat. Meer op de projectwebsite: DeKuipgroeit

De Nieuwe Kuip BAM-5

BAM consortium

FFC bestaat uit BAM, gebiedsontwikkelaar AM en Siemens. Al meer dan twintig jaar is dit consortium nauw verbonden met Feyenoord. FFC is verantwoordelijk geweest voor de herontwikkeling en realisatie van de Kuip in de jaren negentig. De consortiumleden zijn gezamenlijk betrokken geweest bij de ontwikkeling en bouw van meer dan tweehonderd stadions wereldwijd.

2 REACTIES

  1. ik hoop dat het plan van bam het wordt heel modern van buiten heel mooi van binnen en nu maar hopen dat er zo snel mogelijk verbouwd kan worden elke dag is een verloren dag Martin v geel en Eric Gudde hebben steeds gelijk gehad Feyenoord staat stil en alleen maar dat sommigen supporters zich vast houden aan de oude kuip mensen laat het los kijk vooruit de club moet groeien daar gaat het om, dit wil ik nog even kwijt ik wil Eric Gudde bedanken voor zijn inzet voor de club hij heeft toch maar door al die negatieve supporters zijn werk steeds uitstekend gedaan ik hoop de negatieve supporters dit ook eens zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in