Bovenbeek – Park16Hoven

0
3434

Park16Hoven Bovenbeek JSA 1

Bovenbeek, Park 16Hoven

In het deelproject Bovenbeek in Park16Hoven zijn in 2013 aan de Van der Duijn van Maasdamweg een appartementengebouw met twaalf appartementen en veertien grondgebonden woningen opgeleverd. Het ontwerp is van Jeroen Schipper Architecten in opdracht van ontwikkelaar Libeton & Partners.

De Van der Duijn van Maasdamweg vormt de centrale ontsluiting tot de nieuwe wijk Park 16Hoven. De veertien grondgebonden woningen zijn opgedeeld in twee- en vier-kappers, allen voorzien van grote sculpturale kappen, mooie metselwerk details en witte luiken.

Het appartementengebouw ligt met de voorzijde aan de laan en grenst met de achterzijde aan open water. Deze tweezijdigheid is in het ontwerp benut. Aan de voorzijde heeft het gebouw een voorname en wat meer gesloten gevel, aan de achterzijde opent het gebouw zich volledig, en wordt het gekenmerkt door een informele uitstraling met grote terrassen die georiënteerd zijn op het water en de zon.

Park16Hoven Bovenbeek JSA 2

Park 16Hoven

Park 16Hoven is een van de laatste uitbreidingswijken van Rotterdam. Geïnspireerd door een vloeiende overgang van stad naar het omliggende landschap, wordt veel aandacht geschonken aan groen en water. Een unieke keuze, gelet op de toenemende schaarste aan ruimte in de stad.

Projectgegevens

Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Bovenbeek
gerealiseerd
Park 16Hoven
Overschie
Woningbouw
Jeroen Schipper Architecten (JSA)
Libeton & Partners
2010
2013

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Bovenbeek Park16Hoven 51.946305, 4.445206

 

Foto’s Bovenbeek Park 16Hoven
[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”Bovenbeek”]

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in