Busstation Rotterdam Centraal

3
6682

Bushalte Rotterdam Centraal impressie 3
Impressie Maxwan Architects

Busstation Rotterdam Centraal

Tegelijk met de bouw van het nieuwe Centraal Station werd ook het busstation van Rotterdam Centraal vernieuwd. In opdracht van de Gemeente Rotterdam ontwierp Maxwan Architects drie bushaltes. De gemeente heeft het gebied van het busstation hoogwaardig ingericht. Het busstation aan de Conradstraat is in het voorjaar van 2014 kan geopend.

Bushalte Rotterdam Centraal impressie 2
Impressie Maxwan Architects

De gemeente Rotterdam startte in juli 2013 met de herinrichting van het gebied aan de zijkant van het Centraal Station. Het busstation aan de Conradstraat heeft een eiland waar alle RET-bussen parkeren. Op dit bus-eiland zijn drie gebouwtjes (Canopies genoemd) van 5 bij 10 meter geplaatst om reizigers tegen regen en zon te beschermen. Onder het dak is een windscherm geplaatst met geïntegreerde banken en verlichting. De bestrating van het bus-eiland is uitgevoerd in natuursteen.

Bushalte Rotterdam Centraal impressie 1
Impressie Maxwan Architects

Projectgegevens
Naam:
Status:
Locatie:
Deelgemeente:

Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Busstation Rotterdam Centraal
gerealiseerd
Conradstraat
Centrum
Transport
Maxwan Architects
Gemeente Rotterdam
2013
2014
[mappress mapid=”130″]

 

3 REACTIES

  1. Mooie architectuur, maar is er wel over de gebruikers nagedacht? Waarom geen hemelwaterafvoer gerealiseerd? Als schuilende reiziger wordt je niet nat van de regenbui, maar van het water dat van het dak vlak vrijelijk naast je op de grond klettert.

  2. Prachtig allemaal, maar daar sta je straks als reiziger wel in de wind en de regen. Nog buiten het feit dat het niet echt past bij de omliggende bebouwing…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in