Campus Woudestein – Studentenpaviljoen

0
906

Studentenpaviljoen Erasmus

Studentenpaviljoen Erasmus Universiteit

In het hart van het nieuwe Campus Woudestein van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, komt een Studentenpaviljoen. Het paviljoen wordt het centrale ontmoetingspunt op de campus en stimuleert kennisuitwisseling: business ontmoet research en wetenschap ontmoet cultuur.

Ontwerp
Het Studentenpaviljoen krijgt een zeer transparant karakter en biedt rondom uitzicht op de nieuwe campus. Door de transparante gevel grenst de binnenruimte overal direct aan het omliggende terrein. De architecten combinatie De Zwarte Hond en Powerhouse Company ontwierpen het paviljoen.

Gebruik van het gebouw
In de kern van het gebouw bevindt zich een theaterzaal, voorzien van een inschuifbare tribune, die plaats biedt aan circa 200 bezoekers. Met ingeschoven tribune is er plaats voor het dubbele aantal. De ring rondom de kern van het paviljoen bestaat uit 4 ruimtes, die geleidelijk in elkaar overlopen: een foyer, het grand café, de koffiecorner en een zit/werkgedeelte met digitale informatieschermen.

Projectgegevens

Naam:
Status:
Locatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:

Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Studentenpaviljoen
in uitvoering
Burg. Oudlaan
Kralingen
Onderwijsgebouw
De Zwarte Hond,
Powerhouse Company
Erasmus Universiteit
2011
september 2013
[mappress mapid=”99″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here