The Student Hotel Rotterdam

0
2841

Het voormalige kantoorgebouw van de Sociale verzekeringsbank aan de Oostzeedijk 182-200 in Rotterdam is herontwikkeld tot The Student Hotel Rotterdam. City Living, een internationale huisvestingsorganisatie voor studenten heeft het leegstaande pand getransformeerd tot een studenten hotel met 252 kamers. Het kantoorpand is 8.541 m2 bvo. DSH Architecten (voorheen ROODEN architecten BV) verzorgde het ontwerp tot en met de uitvoeringstekeningen.

City Living concept
City Living heeft naast de nieuwe locatie in Rotterdam locaties in Amsterdam en Dan Haag tot haar beschikking. Het City Living concept houdt in dat studenten volledig gemeubileerde kamers (incl. Wifi-internet en LCD tv´s) kunnen huren, voorzien van een badkamer en eventueel een keuken. De gebouwen beschikken verder over gemeenschappelijke keukens met alle moderne voorzieningen en studiezalen.

Industriegebouw Oostzeedijk

Het pand aan de Oostzeedijk 182-200 is gebouwd in de periode 1941-1946. Ontwerp van het verzamelgebouw was van het bureau  Van Tijen en Maaskant. Door het bombardement van mei 1940 waren veel bedrijfjes getroffen. In dit verzamelgebouw konden zij hun werkzaamheden voortzetten. Meer in

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”cityliving”]

Projectgegevens

Project: Student Hotel Rotterdam
Status: gerealiseerd
Lokatie: Oostzeedijk 182 – 200
Functie: Studentenhuisvesting
Architect: DSH Architecten, Martien de Schepper
Opdrachtgever: CityLiving
Start bouw: 2011
Realisatie: september 2012

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in