College B en W stemt in met Collectiegebouw Boijmans

8
2616

Het College van B en W in Rotterdam heeft gisteren unaniem ingestemd met het plan om het Collectiegebouw te bouwen voor Museum Boijmans Van Beuningen in het Museumpark. De gemeente wil 35 miljoen investeren in dit depotgebouw dat in geheel toegankelijk moet worden voor bezoekers. Ter compensatie van het neerzetten van het gebouw in het Museumpark wordt de gehele omgeving aangepakt en groener gemaakt. Het spectaculaire ontwerp van het Collectiegebouw is van architectenbureau MVRDV, de ontwerpers van de markthal.

Collectiegebouw Rotterdam MVRDV

Gemeenteraad moet nog beslissen

Het besluit van het College druist in tegen het advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC), die het plan onvoldoende doordacht vindt. Volgens wethouder Adriaan Visser zijn er rapporten waaruit blijkt dat het plan financieel goed in elkaar steekt. De RRKC zou niet over deze rapporten beschikken. Naast de gemeente steekt een particuliere stichting, De Verre Bergen, 15 miljoen euro in het Collectiegebouw. Het is nog niet zeker of het plan doorgaat. De Gemeenteraad moet er nog mee instemmen; veel fracties hebben nog geen standpunt genomen.

Filmpje Collectiegebouw Rotterdam

Onderstaand filmpje geeft goed weer hoe het Collectiegebouw eruit komt te zien.

8 REACTIES

  1. Een volkomen overbodig foeilelijk gebouw op een plek die eindelijk precies goed is.
    Er zijn in Rotterdam veel meer en urgentere problemen aan te pakken.
    Laat het Museumpark met rust!

  2. Ja, er zijn in Rotterdam veel meer en urgentere problemen aan te pakken dan een Museumpark dat volgens ene B Poutsma met rust gelaten zou moeten worden.

  3. Oneens….zeker niet foeilelijk! Het is een bijzonder gebouw met een aanzuigende werking en past in het architectonische van Rotterdam. Dit is een gebouw met lef en durf! Zeker doen dus…..
    En de locatie waar dit gebouw geplaatst moet worden verdient zeker wel een betere invulling dan hetgeen er nu is….Niet met rust laten, maar aanpakken!

  4. Eens met Rene en Mark! Prachtige blikvanger en verrijking van het park. Geweldig ook ( althans in het plaatje) als het park door opheffen van de weg geweldig wordt uitgebreid en hierdoor beter wordt aangesloten op het architectuur instituut van Coenen! Weg met die burgelijke negatieve tegenstanders zonder visie!

  5. Op de plaatjes oogt het aardig met die geprojecteerde weerspiegeling, maar ik ben bang, dat het een onmenselijk groot imponerend, om niet te zeggen overheersend gebouw wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here