Gebouw De Rotterdam opgeleverd

0
5032

Vandaag, vrijdag 15 november 2013, De Rotterdam 151113wordt het gebouw De Rotterdam officieel opgeleverd. Het door OMA ontworpen complex is met 160.000 vierkante meter vloeroppervlak het grootste gebouw van Nederland. De Rotterdam bestaat uit drie dicht naast elkaar geplaatste transparante torens van bijna 150 meter hoog, waarvan de bovenste helft verschoven is ten opzichte van de onderste.

Vandaag gaan de publieke ruimtes van de Rotterdam open. Een feestelijke opening volgt wanneer het gebouw in gebruik genomen wordt. Vanaf 1 december zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in de 240 appartementen van De Rotterdam en het nhow hotel zal begin 2014 haar deuren openen.

Na Milaan en Berlijn is Rotterdam de derde stad wereldwijd waar het nhow hotel concept wordt gerealiseerd. Noemenswaardig is de bar / kitchen /club op de 7e verdieping met een riant dakterras.

Begin 2014 zal ook een restaurant van 300 m2 met terras op de kade aan de voet van de Erasmusbrug haar deuren openen. Restauranthouder is het Rotterdamse horeca koppel Rolph Hensens en Chantal de Raaf die eerder werkten als chef-kok en maître-sommelier in sterrenrestaurants als Fred en Parkheuvel in Rotterdam en het Amstel Hotel in Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in