De Verborgen Tuin Park 16Hoven

0
3609

Park16Hoven De verborgen tuin - Heren 5 - 5

De Verborgen Tuin, Park 16Hoven

Het project De Verborgen Tuin in Park16Hoven bestaat uit 72 nieuwbouwwoningen. Deze beschutte woonbuurt komt tegemoet aan de verlangens van gezinnen met jonge kinderen. Het ontwerp is van architectenbureau Heren 5  in opdracht van Kaliste.

De Verborgen Tuin is een bijzondere, ontspannen en groene woonbuurt. Geen nieuwbouwwijk met op elkaar lijkende en vol geparkeerde straten. De projectmatig ontwikkelde woningen zijn verschillend door de gekozen individuele kopersopties. De auto’s staan aan de buitenrand van de locatie hierdoor is er een autoluw woonmilieu ontstaan met in het hart van de buurt een groene openbare tuin. Deze tuin wordt geflankeerd door stoere woningen met bonkige houten veranda’s.

Door middel van woonworkshops is vanaf het prille begin van het ontwerp de toekomstige bewoner uitgehoord over hoe zij willen wonen in De Verborgen Tuin. De onderwerpen die zijn in de workshops variëren van de hoofdopzet van het steden- bouwkundigplan, de inrichting van de openbare ruimte, de woningplattegrond en de materialisering van de woningen. De co-creatie met de bewoners heeft uiteindelijk geleid tot een samenhangende groene woonbuurt waar geen woning hetzelfde is.

Park16Hoven De verborgen tuin - Heren 5 - 2

Park 16Hoven

Park 16Hoven is een van de laatste uitbreidingswijken van Rotterdam. Geïnspireerd door een vloeiende overgang van stad naar het omliggende landschap, wordt veel aandacht geschonken aan groen en water. Een unieke keuze, gelet op de toenemende schaarste aan ruimte in de stad.

Projectgegevens

Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
De Verborgen Tuin
gerealiseerd
Park 16Hoven
Overschie
Woningbouw
Heren 5
Kaliste
2011
2013

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

De Groene Waaier 51.945822, 4.452765

 

Foto’s De Groene Waaier park 16Hoven
[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”DeVerborgenTuin”]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in