Financiering en definitief ontwerp MFA Katendrecht rond

1
2794

De Rotterdamse wooncorporatie Wooncompas maakte afgelopen week bekend dat zij een overeenkomst heeft gesloten met Het Spoorwegpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer (SPOV) voor het realiseren van een multifunctioneel complex op Katendrecht. De pensioenfondsen worden eigenaar, de corporatie heeft het plan ontwikkeld en zal het complex gaan beheren na oplevering. De investering bedraagt meer dan € 45 mln.

Scholen en seniorenwoningen
In het multifunctionele complex op Katendrecht van 25.000 m2 komen  twee scholen, de Passie en het LMC voor voortgezet onderwijs met gezamenlijk circa 800 leerlingen, 135 (sociale) huurwoningen voor senioren, een parkeergarage  en enkele bindende en maatschappelijke functies, waaronder een beoogde politiepost. De scholen zullen op de onderste drie lagen van het gebouw worden gehuisvest. Bovenop de plint verrijzen twee woontorens van 11 respectievelijk 12 woonlagen.

Definitief ontwerp
Het gebouw wordt ontworpen door architectenbureau Diederendirrix uit Eindhoven. Het Definitief Ontwerp is in april 2012 afgerond.  Inmiddels wordt de aanbesteding voorbereid en staat de oplevering van de scholen gepland voor eind 2014.

MFA Katendrecht  ligt aan de Maashaven, pal naast een metrostation, en maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van de Pols van Katendrecht, net als het European China Center. Dit gebied wordt de komende 10 jaar ontwikkeld.

Samen leven op de Kaap
Sinds 2007 werkt de Rotterdamse wooncorporatie WoonCompas samen met de gemeente Rotterdam en maatschappelijke partners aan het project. Het samenwerkingsverband wil wonen, leren en zorg in één complex onderbrengen met als uitgangspunt dat deze functies elkaar kunnen versterken.
De Passie, de Evangelische school voor voortgezet onderwijs: VMBO-TL, HAVO en VWO zocht een nieuw onderkomen om ruimte te bieden aan de groei
WoonCompas streeft in het gebouw naar een combinatie van woongroepen van senioren met verschillende culturele achtergronden
LMC, eveneens een school van christelijke origine, zal voortgezet onderwijs met VMBO-TL en-GL aanbieden.
Laurens is in een vroeg stadium betrokken als potentiële zorgleverancier en als organisator van diensten aan de toekomstige bewoners.
De gemeente Rotterdam is op vele fronten betrokken bij de ontwikkeling en is daarmee eveneens een belangrijke partner.

1 REACTIE

  1. Jee, dat ziet er weer eens FANTASIELOOS uit!!! Kennen de meeste heren en vrouwen architecten alleen maar de blokkendoos als vorm! argggg! ENZ ENZ.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in