Foto-update De Rotterdam 2-dec-11

0
1947

Het gebouw De Rotterdam van architect Rem Koolhaas (OMA)  is momenteel het grootste Nederlandse project in uitvoering. Niet alleen qua hoogte, 151 meter, maar ook qua bouwvolume, 162.000 vierkante meter bvo. Het gebouw combineert straks wonen, werken en ontspanning.

De Rotterdam bestaat uit drie torens van 44 bouwlagen op een massieve plintbebouwing. Op circa 90 meter boven het maaiveld, verspringen de bouwdelen van de drie torens in verschillende richtingen ten opzichte van elkaar, waardoor koppelingen (voor de windstabiliteit), terrassen en overstekken ontstaan. De plint is 30 meter hoog en omvat zes bouwlagen. In toren West komen 243 woningen, toren Midden wordt alleen kantoorruimte en toren Oost gaat in het low-rise deel het 4 sterren NH hoteles huisvesten, terwijl in het high-rise weer kantoorruimte komt. Onder het gehele gebouw ligt een parkeergarage van twee bouwlagen.

De bouw van de Rotterdam gaat hard. Gemiddeld komt per 9 dagen een verdieping er op. De huidige hoogte is ca. 56 meter. Inmiddels is ook gestart met de montage van de gevel op de 5de en 6de verdieping.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in