Gevangeniscomplex Noordsingel wordt herontwikkeld

0
4726

Het gevangeniscompex aan de Noordsingel in het Oude Noorden van Rotterdam wordt herontwikkeld door HD Projectrealisatie en BAM Woningbouw Rotterdam. Zij dienden de beste projectvisie in en deden het beste bod van € 4.650.000,-.

Gevangenis tot januari 2014
Uiterlijk 17 november 2011 zal de koopovereenkomst tussen het Rijk (de huidige eigenaar) en de koper getekend worden. De daadwerkelijk levering vindt plaats voor 31 januari 2014, het moment waarop het gevangeniscomplex en de bijbehorende rechtbank vrijkomen. Tot die tijd hebben HD Projectrealisatie en BAM Woningbouw Rotterdam de tijd om de plannen voor het Noordsingelcomplex nader uit te werken. Tegelijkertijd zal de gemeente werken aan een nieuw bestemmingsplan.

Rijksmonumenten
De verkoop van het Noordsingelcomplex omvat de penitentiaire inrichting aan de Noordsingel, het voormalige gerechtsgebouw (Rijksmonument), het voormalig notarieel archiefgebouw (Rijksmonument) en de woning aan de Zegwaardstraat 70.

Eis voor park
Voor het Rijk (RVOB en de Rijksgebouwendienst) en de gemeente Rotterdam is deze verkoop een succes. Het is gelukt om in slechte economische omstandigheden een lastig te ontwikkelen complex als de PI Noordsingel te verkopen. Lastig, omdat zowel aan de wensen van het Rijk ten aanzien van de monumentale waarden en verkoopopbrengst, als aan de wensen van de gemeente en bewoners voor een park en de toekomstige bestemming, tegemoet moest worden gekomen. HD Projectrealisatie en BAM Woningbouw Rotterdam hebben een plan neergelegd dat aan al die eisen voldoet.

Bron: rovb.nl ; Foto’s: Top010.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in