Grondreservering gebiedsontwikkeling Coolhaven ondertekend

0
4747

Vorige week is voor de gebiedsontwikkelingCoolhaven Juurlink & Geluk 2 Coolhaven een grondreservering ondertekend door gemeente  Rotterdam, ERA Contour en J.P. van Eesteren. Dit maakte gemeente Rotterdam bekend. In deze reservering die betrekking heeft op het perceel grond aan de G.J. de Jonghweg van bijna 10.000 m2, worden alle afspraken over de inrichting van dit gebied vastgelegd.

Gebiedsontwikkeling Coolhaven

ERA Contour en J.P. van Eesteren krijgen drie jaar de tijd om de ontwikkeling van dit gebied van de grond te krijgen. Zij gaan partijen werven die willen bijdragen aan deze gebiedsontwikkeling. Duurzaamheid, veiligheid en een uitnodigende buitenruimte zijn een belangrijk uitgangspunt voor de toekomstige plannen. Door de focus op de ´menselijke maat´  kan er een goede uitwisseling ontstaan tussen alle functies in het gebied. Bijzondere bijkomstigheid is dat Coolhaven in de toekomst wellicht via een loopbrug wordt verbonden met het Erasmus MC.

InrichCoolhaven Juurlink & Geluktingsplan Coolhaven

De gebiedsontwikkeling Coolhaven maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling van Hoboken. In 2010 is al een masterplan Coolhaven (pdf) opgesteld. Stedenbouw en landschap architecten Juurlink + Geluk ontwierpen in opdracht van ERA en J.P. van Eesteren een inrichtingsplan voor het gebied (prijsvraagfase) met onderwijs, medische voorzieningen, huisvesting en kantoren.

(Impressies Juurlink + Geluk)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in