Groot Willemsplein

0
4432

Groot Willemsplein

Groot Willemsplein

Aan de voet van de Erasmusbrug is het gebouw Groot Willemsplein in juni 2013 opgeleverd. Het voormalige pakhuis uit 1941 is voor de tweede keer grondig verbouwd. Het gebouw aan het Willemsplein gaat dienst doen als modern en duurzaam kantoorgebouw voor netbeheerder Joulz. Het ontwerp is van Dam & Parners Architecten in opdracht van LSI Projectontwikkeling.

Het gebouw is in 1941 gebouwd voor de voormalige destilleerderij N.V. Blankenheym & Nolet’s en eind jaren 70 getransformeerd tot een kantoor voor Smit Tak Internationale. Na enkele jaren leegstand heeft het gebouw een nieuwe bestemming gekregen.

Het gebouw Groot Willemsplein is grotendeels gerenoveerd. De begane grond tot en met de vierde verdieping zijn intern geheel gesloopt. De vijfde verdieping en technische ruimten zijn in z’n geheel verwijderd. Hiernaast zijn er drie nieuwe verdiepingen toegevoegd met een zo licht mogelijke constructie. De gevel van deze nieuwe verdiepingen bestaat uit een glazen vliesgevel.

Op het dak is een daktuin gerealiseerd, waar regenwater wordt gebufferd en vertraagd wordt afgegeven. Hierdoor wordt overbelasting van de riolering bij hevige buien voorkomen.

Projectgegevens
Naam:
Status:
Locatie:
Deelgemeente:

Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Groot Willemsplein
Gerealiseerd
Willemsplein – Zalmstraat 1
Centrum -Scheepvaartkwartier
Kantoorgebouw
Dam & Partners
LSI Projectontwikkeling
2011
2013
[mappress mapid=”133″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in