Grootste LED-scherm in Rotterdam CS in gebruik

0
6326

Vandaag is in de stationshal van Rotterdam Centraal het grootste LED- beeldscherm van Europa in gebruik genomen. Het beeldscherm heeft een lengte van 40 meter en een hoogte van 4,5 meter. Hans Smits, president-directeur Havenbedrijf Rotterdam, overhandigde het beeldscherm aan Jeannette Baljeu, havenwethouder van de gemeente Rotterdam.

Centraal Station LCD scherm

Het scherm, dat bestaat uit ruim 5 miljoen ledlampjes, moet de mensen in de stad dichter bij de haven brengen. Het Havenbedrijf krijgt van de gemeente Rotterdam tien jaar zendtijd en de regie over de programmering op het ledscherm.
Met de beelden wil het Havenbedrijf de reizigers erop wijzen dat zij zijn aangekomen in de grootste haven van Europa. Het scherm wordt gebruikt om er beelden uit de haven op te laten zien. Zo moet de reiziger ervaren dat hij is aangekomen in of vertrekt uit een wereldhavenstad. De beelden zijn veelal zo dicht mogelijk geschoten op de huid van de havenmedewerker. Zo maken kijkers als het ware een korte reis van telkens 3 minuten door de haven.

Meer informatie en programmering van de films: havenbedrijf rotterdam-beeldscherm

Centraal Station LCD scherm

Centraal Station LCD scherm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in