Grote kans op nieuwbouw Westewagenstraat

3
4501

De commissie FIB van de gemeente Rotterdam die over bouwen en wonen gaat heeft gisteren vergaderd over de toekomst van de panden van de Westewagenstraat. Het betreft drie wederopbouwflatjes tegenover de Laurenskerk die door de gemeente als cultuur historisch erfgoed worden bestempeld.

Twee van de panden zijn eigendom van Vervat Vastgoed die deze panden wil slopen en er nieuwbouw voor studenten wil neerzetten. In een onlangs gepresenteerde scan waarin renovatie of sloop-nieuwbouw van de panden tegenover elkaar werden gezet werd de erfgoedstelling van de gemeente nog eens bevestigd. De renovatievariant won het op de meeste punten van de nieuwbouwvariant.

De leden van raadcommissie FIB oordeelde overwegend anders.  Een meerderheid van de partijen kan zich vinden in nieuwbouw op deze locatie en sloop van de huidige panden omdat deze niet zouden functioneren in dit gebied. De impressie van de nieuwbouw die Vervat toonde vonden zij wel te massaal en buitenproportioneel voor deze locatie. Ook op de architectuur was het e.e.a aan te merken. Ook wilde ze van Vervat de toezegging dat hij de kosten vergoed van eventuele claims en dat de gemeente een vergoeding ontvangt omdat op de grond nieuwbouw wordt gezet i.p.v. renovatie van de huidige panden.

Omdat er nog geen bouwplan is moet gewacht worden op de bouwaanvraag van Vervat vastgoed waarna deze kan worden beoordeeld. Wethouder Karakus eiste wel dat deze binnen enkele maanden binnen moet zijn.

3 REACTIES

  1. Nieuwbouw ziet er een stuk beter uit dan wat er nu staat. Dit gebied recht tegenover de Laurenskerk verdient een architectonische opwaardering. Ik hoop van harte dat dit gerealiseerd gaat worden.

  2. Gaat eindelijk die na oorlogse meuk tegen de vlakte? Tijd voor vernieuwing!! En meer woninigen in de binnenstad van Rotterdam. DOEN.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in