Heijmans verantwoordelijk voor bouw Stadskantoor

0
3007

Heijmans is de winnaar van de aanbesteding die de gemeente Rotterdam uitschreef voor de bouw van het Stadskantoor. De aannemer wordt verantwoordelijk voor de bouw en zal tevens de 92 woningen in de markt zetten. De gemeente selecteerde Heijmans op basis van prijs en kwalitatieve eisen. De opdracht heeft een contractwaarde van € 95 mln. Dit maakte wethouder Karakus vrijdag 16 december 2011 bekend.

Kantoren en 92 woningen
Het nieuwe Stadskantoor biedt straks plaats aan kantoren voor de gemeente Rotterdam, een passage een ondergrondse parkeergarage en winkels en horeca. Ook komen er 92 appartementen met daktuinen en buitenruimten. De totale omvang van het stadskantoor is circa 43.000 m2. Het innovatieve ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau OMA zorgt voor minimaal energieverbruik en milieubelasting. In juni behaalde het ontwerp van het Stadskantoor nog de duurzaamheidsstandaard BREEAM Excellent.

Bouw begint in 2012
Naar verwachting vindt de definitieve gunning aan Heijmans plaats in januari. De werkzaamheden op de locatie starten vervolgens in het najaar van 2012. De oplevering van het Stadskantoor is gepland in de eerste helft van 2015.

Bron: Gemeente Rotterdam
Meer info:
Stadskantoor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in