Hendrik de Keyserstraat

1
7774

Linker Rottekade

Nieuwbouw Linker Rottekade

In juni 2017 zijn 7 eengezinswoningen aan de Hendrik de Keyserstraat en 16 appartementen aan de Linker Rottekade opgeleverd.  De nieuwbouw van woningcorporatie Havensteder bestaat uit huurwoningen. Het ontwerp is van architektenburo Kuhne & Co, die ook de appartementen aan de Pannekoekstraat (in ontwikkeling) ontwierp.

Appartementen Linker Rottekade

Het kleine appartementengebouw heeft een verspringende rooilijn waarmee aansluiting is gevonden met de bestaande bebouwing aan de Linker Rottekade. In de 16 appartementen komen vier verschillende type die allemaal beschikken over een eigen parkeerplaats op het binnenterrein, een berging op de begane grond en een balkon aan de voorzijde.

Linker Rottekade

Type A (ca. 102 m2), maisonnettewoning op begane grond en 1e verdieping
Type B (ca. 119 m2), maisonnettewoning op begane grond en 1e verdieping
Type C (84 m2)  appartement 2e t/m 4e verdieping
Type D (94 m2) appartement 2e t/m 4e verdieping

De woningen op de eerste verdieping hebben allen een werkruimte op de begane grond aan de zijde van de Linker Rottekade. Om enige afstand te bewaren tot het trottoir zijn bloembakken in het ontwerp opgenomen.

De huurprijzen van de appartementen zijn vanaf € 780 per maand (inkomenseis € 36.000). De eengezinswoningen kosten € 950 per maand (inkomenseis € 40.000).

Eengezinswoningen Hendrik de Keyserstraat

De zeven woningen aan de Hendrik de Keyserstraat zijn ontworpen met een dwarskap, waarmee wordt getracht qua hoogte enigszins aansluiting te vinden met de bebouwing in de omgeving. In het ontwerp van deze gevels zijn sierbetonnen elementen opgenomen. De woningen zijn op de eerste verdieping voorzien van een Frans balkon dat tevens functioneert als luifel boven de entree.

Hendrik de Keyserstraat

De eengezinswoningen aan de Hendrik de Keyserstraat bestaan uit drie woonlagen. De woningen beschikken over een tuin (60 m2) op het zuiden die met een achterpad bereikbaar is.

 

Projectgegevens

Naam: Hendrik de Keyser
Status: gerealiseerd
Adres: Linker Rottekade, Hendrik de Keyserstraat
Deelgemeente: 
Kralingen Crooswijk
Categorie: Woningen
Architect: architektenburo Kuhne & Co
Opdrachtgever: Havensteder
Start bouw: maart 2016
Realisatie: juni 2017

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Hendrik de Keyser 51.931922, 4.487550 Hendrik de Keyser Appartementen en woningen

Projecten in Rotterdam van deze architect:

1 REACTIE

  1. Kuhne & Co levert telkens prima werk, ik ben blij dat ze bestaan en de kans krijgen projecten te realiseren in Rotterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in