Herinrichting Stationsplein – Kruisplein

0
4108

Op 13 maart 2014 zal het nieuwe Rotterdam Centraal Station worden geopend. Tot die tijd wordt er gewerkt aan de herinrichting van het Stationsplein en het Kruisplein.

Centraal Station 01-02-2013

Op de oversteek van Stationsplein naar Kruisplein komen brede zebrastrepen waardoor de reiziger vanuit de Stationshal over een ruim en vrij plein zonder obstakels (auto’s) richting het centrum kan lopen.

Langs de buitenzijden van het Stationsplein wordt een rij palen, met een hoogte van 50 cm. en diameter van 30 cm., op een onderlinge afstand van 1,40 meter geplaatst. Dit is a.g.v. het door het Rijk gewenste antiterreurmaatregelen.

Inrichting Stationsplein

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe inrichting van de pleinen is de rode loper. De rode loper markeert de wandelpromenade van en naar het Centraal Station en wordt uitgevoerd in natuursteen.

Kruisplein 1

De Stationsplein en het Kruisplein worden voorzien van 5 rijen gegaffelde platanen. De V-vorm van de bomen is een verwijzing naar de vorm van de luifel van de Terminal. De platanen geven het plein een groene uitstraling en versterken de looprichting van en naar Rotterdam Centraal. In de twee paviljoentjes op het Kruisplein zijn de voetgangersuitgangen van de Kruispleingarage. In het grote paviljoen komt ook een horecagelegenheid met een terras.

Kruisplein 2

Door het Duitse adviesbureau Brandt is een verlichtingsconcept gemaakt voor de pleinen en de Terminal. Dit concept zorgt voor een speels verlichte rode loper. Eyecatcher is een grote lichtmast midden op Stationsplein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in