Herontwikkeling Kuypers machinefabriek tot modekantoor

0
4108

Stadsontwikkelaar New Industry transformeert de voormalige Kuypers machinefabriek aan de Maas in Rotterdam-Zuid tot het nieuwe hoofdkantoor voor internationaal modebedrijf Premium Inc. Het Rotterdamse modebedrijf is bekend van de merken Cruyff, Goliath en Robey. Makelaar Jones Lang LaSalle in Rotterdam bracht de verkooptransactie tot stand. Het honderd jaar oude industrieel erfgoed aan de Piekstraat zal worden gerestaureerd en verbouwd tot een uniek kantoor van ca. 750 m2 met een aanlegsteiger aan de Persoonshaven. Premium Inc. huurt tevens 20 parkeerplaatsen van New Industry op het tijdelijke parkeerterrein. Volgens huidige planning verhuist Premium Inc. eind 2012 naar de Piekstraat.

Buijsenpennock architects uit Rotterdam heeft het ontwerp voor de uitbreiding en transformatie van de voormalige fabriek gemaakt. Doepel Strijkers Architects werken op dit moment aan het interieurontwerp. De bouwkundig aannemer voor dit werk is De Combi Den Haag en de installateur Unica. New Industry verzorgt voor Premium Inc. het ontwikkel- en bouwmanagement.

Herontwikkeling Piekstraat
New Industry bedacht in 2008 een idee voor de herontwikkeling van de gehele locatie Piekstraat 69-77. In 2009 begon de herontwikkeling van fase 1,  de herontwikkeling van voormalige fabrieken  Struycken & Co metaalfabriek (1951)  en de voormalige Kuypers machinefabriek (1914).  Intussen is de Struycken & Co metaalfabriek verbouwd voor ingenieursbureau IMd naar het ontwerp van Ector Hoogstad architecten.  ingenieursbureau Imd verhuisde in de zomer van 2011 naar hun nieuwe kantoor aan de Piekstaat 77. De verbouwing van de voormalig Kuypers machinefabriek is in het najaar 2011 gestart. Volgens huidige planning verhuist Premium Inc. eind 2012 naar deze lokatie.

Nieuwbouw fase 2
In fase 2 van het project Piekstraat zal op de zuidelijke koplocatie van het Eiland van Feijenoord een markant multifunctioneel gebouw worden gerealiseerd van ca. 70 meter hoog. Een mix van design hotel, restaurant, studio-appartementen, flexibele kantoren en congres- en vergaderruimten. Mei Architecten en stedenbouwers uit Rotterdam  heeft in 2009 een haalbaarheidstudie gemaakt voor een hotel op de koplocatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in