Herontwikkeling Rotterdam Building van de baan

1
3964

De herontwikkeling van de Rotterdam Buiding is van de baan. Ontwikkelaar De Wilgen Vastgoed had vergevorderde plannen om het kantoorpand aan de Aert van Nesstraat in het centrum van Rotterdam te herontwikkelen. In de nieuwbouw moesten 400 woningen, voorzieningen en publiekfuncties in de plint komen. De start was gepland in 2015.

De Wilgen Vastgoed
Een woordvoerder van De Wilgen Vastgoed heeft echter aan Top010 laten weten dat het bedrijf  het ontwikkelingstraject van de herontwikkeling van de Rotterdam Building heeft gestaakt. “De reden dat wij de ontwikkeling van Rotterdam Building niet voort (konden) zetten is vanwege het feit dat het niet mogelijk bleek deze ontwikkeling gefinancierd te krijgen. Derhalve is het gebouw niet aan ons overgedragen en hebben wij moeten besluiten de ontwikkeling niet te continueren”, aldus De Wilgen Vastgoed.

Verbetering plint
Het kantoor pand is nu bijna volledig verhuurd. Belangrijke (creatieve) partijen die nu gevestigd zijn in het Rotterdam Building zijn o.a. Codarts en SKVR. SKVR heeft zelfs de hoofdingang aan de Hennekijnstraat verplaatst naar de Aert van Nesstraat. Door de komst van meerdere nieuwe huurders is de toeloop van voetgangers naar de Aert van Nesstraat aanzienlijk toegenomen. Dit komt de levendigheid op straat zeer ten goede. Echter de duidelijke kantooruitstraling van het pand draagt nog niet bij aan de levendigheid. Uit een brief van wethouder Karakus (aug-11) blijkt dat om deze reden de SKVR en de gebouweigenaar in de huurovereenkomst hebben vastgelegd dat er acties worden ondernomen om de plint aantrekkelijker en (voor SKVR) duidelijker zichtbaar te maken. Voor de plintverbetering is een voorstel gemaakt dat gefaseerd uitgevoerd wordt. Dit voorstel houdt in meer zitgelegenheid, verzachting van de stenige uitstraling en het creeren van een podiumplek in de centrale hal.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in