Hoge Heren Rotterdam

0
10452

De Hoge Heren zijn twee woontoren aan de gedempte Zalmhaven in het centrum van Rotterdam. Het ontwerp is van architect Wiel Arets in opdracht van Vesteda. De twee woontoren van 102 meter hoog met 34 verdiepingen zijn in het jaar 2000 opgeleverd.

De Hoge Heren

Scheepvaartkwartier

De Hoge Heren zijn gebouwd aan de voet van de Erasmusbrug. Vanuit de 285 koop- en huurappartementen heb je een fantastisch uitzicht over de stad en de Maas. De naam van De Hoge Heren verwijst naar het omliggende Scheepsvaartkwartier waar vroeger de havenbaronnen in kapitale panden woonden. In 1991 werd de Zalmhaven gedempt voor de bouw van de Erasmusbrug. Op de grond van de gedempte Zalmhaven werden de Hoge Heren en het woongebouw Gedempte Zalmhaven gebouwd.

Hoge Heren architectuur

De  twee woontorens zijn met elkaar verbonden door een plint van vijf lagen met centrale voorzieningen. De Hoge Heren zijn zeer abstract ontworpen met zo’n min mogelijk uitstulpsels en storende bouwsels op het dak. De balkons zijn in de gevel opgenomen. Het kleurgebruik zwart en grijs benadrukken de abstracte minimale architectuur. Het ontwerp van De Hoge heren is van architect Wiel Arets en bouwtechnisch uitgewerkt door het Rotterdamse Bureau Bouwkunde.

Koop- en huurappartementen

In de Hoge Heren bevinden zich 285 luxe drie- en vierkamer appartementen. Er zijn 75 koop- en 210 huur woningen. De huurappartmenten bestaan uit 160 drie- en vierkamer appartementen in 10 types variërend in grootte van 121m² tot 165m² en 50 gemeubileerde drie- of vierkamer appartementen in 5 types met gemiddeld 120 m² groot.

De onderste vijf lagen, die beide torens met elkaar verbindt, bevinden zich bergingen en een parkeergarage van 293 auto’s. In de Hoge Heren bevinden zich zeer veel faciliteiten voor de bewoners zoals een sauna, een fitnessruimte, een zwembad en een gastenverblijf. Daarnaast biedt de verhuurder nog servicediensten zoals schoonmaakdiensten, maaltijden, kledingreiniging en boodschappendiensten.

Projectgegevens

Naam: De Hoge Heren
Status: Gerealiseerd
Adres: Gedemte Zalmhaven 47-749
Deelgebied: Centrum, Scheepvaartkwartier
Categorie: Woningbouw
Architect: Wiel Arets
Opdrachtgever:
Vesteda
Start bouw: 1998
Realisatie: 2000
Programma:
285 appartementen, 293 parkeerplaatsen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Hoge Heren 51.910207, 4.480073

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in