Doorstart Rotta Nova in vergevorderd stadium

1
5358

De nieuwbouw Rotta Nova aan de Hoogstraat in Rotterdam komt waarschijnlijk toch van de grond. Door de appartementen in het nieuwbouwproject aan te bieden als huurwoningen in plaats van koopwoningen moet de herstart mogelijk zijn, aldus een woordvoerder van de Van Herk Groep in het Algemeen Dagblad.

Impressie Rotta Nova

Doorstart
De plannen voor een doorstart van Rotta Nova zijn in een vergevorderd stadium. De Van Herk Groep eigenaar van de grond wil het oude ontwerp grotendeel in tact houden. De ideëen voor de begane grond met winkels en horeca blijft onveranderd. Alleen het aantal woningen in het nieuwbouwproject, oorspronkelijk 200, kan nog wijzigen.

Zorgwoningen
Stichting Humanitas heeft serieuze ineresse om een zorgdeel in Rotta Nova onder te brengen. Het is een dure locatie maar een woning in het centrum met alle voorzieningen in de buurt, zoals de naast gelegen Markthal, daar is vraag naar zegt Rob van Damme, lid van de raad van bestuur van Humanitas, in het AD.

Start bouw
Wanneer met de bouw kan worden begonnen, is afhankelijk van de onderhandeling met de stad. Er moet nog een aantal zaken worden afgekaart, ondermeer op het gebied van parkeren en bereikbaarheid. Mocht het sein op groen komen te staan, dan kan naar verwachting in 2012 de eerste paal de grond in. Als besluitvorming voorspoedig verloopt kan Rotta Nova in 2014 tegelijk met de Markthal worden geopend.

Meer informatie, impressies en foto’s van Rotta Nova >

Onderstaand: locatie Rotta Nova tussen de Hoogstraat en de toekomstige Markthal

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in