In oktober duidelijkheid over toekomst Westewagenstaat panden

0
2956

Een nieuw studentencomplex met 210 kamers aan de Westewagenstraat in het centrum van Rotterdam zou in 2014 zijn deuren kunnen openen kopte het Algemeen Dagblad met bijstaande foto een maand geleden. Voor de nieuwbouw, ontwerp van Klunder Architecten, moeten de huidige Westewagenpanden worden gesloopt.

Verplichting tot renovatie
Het plan van Vervat Vastgoed, eigenaar van de twee wederopbouw flatjes (bouwjaar 1955) aan de Westewagenstraat, stuit echter op juridische problemen. Bij de aankoop van de panden (vraagprijs € 3,2mln) in 2011 door Vervat van het ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, gold de verplichting om niet anders te renoveren dan in overeenstemming met het nieuwe ontwerp bestemmingsplan waarvan de kaders mede geschetst worden in het Ensemble Westewagenstraat.

Voor 1 november antwoord
Wethouder Hamit Karakus laat in een brief weten voor 1 november aanstaande de gemeenteraad van Rotterdam een antwoord te kunnen geven over de toekomst van de Westewagenpanden. Op 6 September 2012 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen over de renovatie dan wel sloop van de panden aan de Westewagenstraat.

De motie verzoekt het college een scan uit te voeren voor zowel een sloop/nieuwbouw-variant als een renovatievariant waarin diverse aspecten moeten worden meegenomen. Het gaat hier onder meer om stedenbouwkundige, juridische, maatschappelijke en financieel technische aspecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in