Kantoren en InterCityHotel Rotterdam Centraal

0
10290
Intercityhotel Rotterdam
 Ontwerp IntercityHotel Dam & Parners

Intercityhotel en kantoortoren Central District Rotterdam

In de directe omgeving van het Centraal Station Rotterdam zal een 50 meter hoge hotel- annex kantoortoren worden gebouwd. In het gebouw komt het viersterren InterCityHotel Rotterdam met 180 kamers en kantoorruimte met een oppervlakte van 4.000 m2.  Het nieuwe gebouw aan de Poortstraat in het Central District wordt ontworpen door bureau Dam en Partners Architecten. De ontwikkelaar en eigenaar is Weena Boulevard CV, een dochteronderneming van het in Rotterdam gevestigde bedrijf LSI Beheer BV. De planning is dat de nieuwbouw in 2017 is voltooid.

Het InterCityHotel Rotterdam is een viersterren hotel van de Duitse hotelketen Steigenberger Frankfurter Hotels AG . De 180 kamers van het nieuwste generatie InterCityHotel in Rotterdam zijn elk ten minste 20 m² groot. Het hotel zal beschikken over conferentiefaciliteiten en kamers en zalen voor vergaderingen en evenementen. Het hotel krijgt een restaurant en een 162 m2 grootte Bistro Lounge.  De hotelketen is van mening dat de nieuwe locatie een perfecte match is voor het bedrijf haar expansiestrategie. “Rotterdam heeft de grootste haven van Europa en een belangrijk industrieel en commercieel centrum. Dit maakt het de perfecte locatie voor een InterCityHotel merk vestiging.”

Diederik Dam

Het ontwerp van het gebouw is van architect Diederik Dam. Dam & Partners ontwierp in Rotterdam ook de Maastoren, de Coopvaert en Groot Willemsplein. Het ontworpen gebouw is modern, transparant en geïnspireerd op de jaren 30 kantoorgebouwen uit New York.

Sloop pand H.A. Maaskant

Om de nieuwbouw mogelijk te maken wordt de huidige bebouwing op de Poortstraat en de Delftsestraat waarschijnlijk eind 2014 gesloopt. In het pand op de hoek van de Poortstraat en de Delftsestraat is nu nog espressobar Lungo gevestigd. Eén van de belangrijkste Rotterdamse architecten Hugh Maaskant (Groothandelsgebouw, Euromast) ontwierp dit gebouw uit 1955 voor hotel, café en restaurant Boekman. Aan de Delftsestraat staat nog een gebouw van een bekend architect. Delftsestraat 25, kantoor-magazijn Esveha (1947-1950) is ontworpen door architect J.J.P. Oud. Beide wederopbouw panden zijn het behouden waard.

Delftsestaat - ontwerp H.A. Maaskant -1955
 Pand ontwerp H.A. Maaskant met espressobar Lungo

Schiekadeblok Central District

Projectontwikkelaar LSI is eigenaar van de bebouwing tussen de Delftsestaat, Poortstraat en Schiestraat. In 2009 kocht de Gemeente Rotterdam de grond voor € 52 mln. als steunmaatregel om de kantoorbouw in het Central District op gang te helpen. LSI heeft de grond in erfpacht maar kon vanwege financiële problemen een tijdje de erfpachtcanon niet betalen aan de gemeente.

Projectgegevens
Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Programma:
InterCityHotel
In ontwikkeling
Poortstraat
Centrum – Central District
Hotel, kantoren
Dam & Partners
LSI
2015
2017
hotel en 4.000 m2 kantoor
[mappress mapid=”171″]

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in