Julianakerk Heijplaat herontwikkeling

0
6552

De voormalige Julianakerk op Heijplaat in Charlois Rotterdam wordt herontwikkeld tot Hof van Juul. Op 6 augustus 2017 verwoeste een tragische brand het kerkgebouw dat in 1930 werd gebouwd. In het herontwikkelingsplan worden de overgebleven resten van de kerk waaronder de kerktoren geïntegreerd in de nieuwbouw van 4 bijzondere woningen. De ontwikkeling en het ontwerp zijn van HUM Design & Development van Nima Morkoç.

Julianakerk - Juul
Hof van Juul – impressie HUM – ontwerp nog niet definitief

Behoud delen van de Julianakerk

Met de bouw van deze vier woningen is het vooralsnog een mogelijkheid om de toren en belangrijke delen van de huidige bebouwing te behouden. In december 2020 is de bouwteamovereenkomst getekend met BIK Bouw voor de bouw van de woningen. In 2020 was al een positief advies ontvangen van de Commissie van welstand en monumenten in Rotterdam. De verwachting is dat in 2021 met een definitief uitgewerkt plan de vergunningsaanvraag wordt ingediend.

Julianakerk - Juul
Hof van Juul – impressie HUM – ontwerp nog niet definitief

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”Juul”]

Meer info project: facebookpagina

Julianakerk Heijplaat

De Nederlands Hervormde Julianakerk op de hoek van de Streefkerkstraat en de Zaandijkstraat in Heijplaat is in 1930 gebouwd en gefinancierd door scheepswerf RDM. Tussen 1914 en 1930 werd Tuindorp Heijplaat gebouwd door de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij voor de huisvesting van haar personeel. Het ontwerp van de Julianakerk was van architect Samuel de Clercq (1876-1962) die ook de twee andere kerken op Heijplaat ontwierp; de Rooms Katholieke kerk (1918) aan het Alcorplein en de Gereformeerde Elimkerk (1917) aan de Alcorstraat.

Brand verwoest Julianakerk

De Julianakerk werd in 2007 buiten gebruik gesteld maar was tot 2011 nog deels gebruikt voor diensten van de Protestantse Gemeente Rotterdam-Zuid. In augustus 2017 brandde de Julianakerk grotendeels af.

Projectgegevens

Project: Hof van Juul
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Zaandijkstraat 5-7
Deelgebied:
 Heijplaat
Functie: woningen
Architect: 
HUM Design & Ontwikkeling
Opdrachtgever: HUM Design & Ontwikkeling
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Julianakerk 51.890974, 4.423853 Julianakerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in