Kantoor De Splinter wordt hotel

0
7357
Splinter Aert van Nesstraat
 Gebouw De Splinter, het witte gebouw met zwarte vlakken (midden op de foto)

Kantoorgebouw De Splinter wordt hotel

Het 70 meter hoge kantoorgebouw De Splinter aan de Aert van Nesstraat 25 in het centrum van Rotterdam is verkocht. De nieuwe eigenaar City Pads wil het kantoorgebouw transformeren naar een hotel met 150 kamers. Verkoper is M7, die het gebouw eerder verwierf als onderdeel van een grotere portefeuille van Achmea. In augustus 2017 is de omgevingsvergunning verleend.

Hotelketen gezocht

De Splinter ligt tussen de Coolsingel en de Lijnbaan direct naast het ABN Kantoor en tegenover Hotel Atlanta midden in het centrum van Rotterdam. Een perfecte locatie voor een hotel volgens de nieuwe eigenaar. Een hotelketen moet nog worden gezocht. City Pads heeft DTZ Zadelhoff Hospitality gevraagd om namens hen een huurder te zoeken voor de hoteloperatie. Hiervoor wordt een tender uitgeschreven, waarin hoteliers wordt gevraagd voor 20 oktober een huurvoorstel te doen.

Transformatie start 2017

De bouw start naar verwachting medio 2017, waarna het hotel in het voorjaar van 2018 geopend kan worden. Met de huidige kantoorhuurders (ca. 1.000 m2) lopen gesprekken over verplaatsing. De huidige commerciële plint blijft behouden.

City Pads tweede project Rotterdam

Met wederom een transformatieDe Nieuwe Admiraliteit okt-2015 van kantoor tot hotel, verbreedt City Pads haar
specialisme. Directeur Marc Reijs: ‘De afgelopen jaren realiseerden wij op grote schaal woningen in voormalige kantoorgebouwen. In Rotterdam werd het voormalige kantoor De Admiraliteit getransformeert tot starters appartementen. Na Amsterdam (Hotel2Stay) en Eindhoven NH Collection, voegt City Pads met De Splinter een derde hotel toe aan haar portefeuille.

De Splinter (2002)

Het 70 meter hoge kantoorgebouw De Splinter is in 2002 opgeleverd en ontworpen door architect Wim de Bruijn die in Rotterdam ook de Beijerlandse Brug ontwierp.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

De Splinter 51.921119, 4.477833 De Splinter Transformatie naar hotel