Kantoor Zalmhaven wordt tijdelijke studentenhuisvesting

0
4535

Het leegstaande kantoorgebouw aan de Houtlaan en Zalmhaven, de locatie waar de 188 meter hoge Woontoren Zalmhaven moet komen, wordt tijdelijk herontwikkeld tot studentenhuisvesting. Uit een brief van de gemeente Rotterdam van 20 april 2012 blijkt dat initiatiefnemers AM en Amvest de bouwaanvraag aan het voorbereiden zijn.

Eerste fase herontwikkeling
Het voormalige Nedlloydkantoor in het Scheepvaartkwartier staat al geruime tijd leeg. Het pand uit 1977 van architect H.D. Bakker is totaal 20.000 m2 groot. De eerste fase van de herontwikkeling bestaat de tijdelijke transformatie van 4.000 m2, van de 1e en 2e verdieping van de westvleugel van het pand naar 80 studentenwoningen met gemeenschappelijke voorzieningen, zoals keuken en sanitairruimten.

Ontwikkelaar AM en woningbelegger Amvest hebben Smoes Ontwerpen en Markus Makelaardij ingeschakeld om het leegstaande kantoorpand aan de Houtlaan 21 te Rotterdam te transformeren in tijdelijke studentenhuisvesting. Het transitie-team leegstand van de Gemeente Rotterdam faciliteert dit transformatie-traject wat betreft de wet- en regelgeving.

Groot Willemsplein
Naast het kantoorgebouw aan de Houtlaan is in maart 2012 gestart van de herontwikkeling van Groot Willemsplein een oud kantoorpand van Smit aan het Willemsplein. Op deze locatie waren in een eerder stadium nieuwe kantoren gepland in de nieuwbouwontwikkeling Zalmhaven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in