Kind-onderwijs-zorg complex Hillegersberg

0
1905

KOZ Hillegersberg Drost + van Veen

Een nieuw kind, onderwijs en zorg (KOZ) complex wordt gebouwd aan de Aleyda van Raephorstlaan in deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek.  Op de plek waar voorheen het Albeda College was gevestigd met een praktijkschool komt straks een schoolgebouw voor speciaal onderwijs inclusief zorgfunctie waar meerdere partijen zich vestigen en samenwerken. Architect Drost + Van Veen ontwierp de nieuwbouw in opdracht van de gemeente Rotterdam.

De bouw start in 2014 en verwacht wordt dat het KOZ-complex in 2015 haar deuren opent.

Toekomstige gebruikers

De toekomstige gebruikers van het complex zijn:

• De Sint Mattheusschool geeft speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen met een verstandelijke beperking. Het gaat om circa 200 kinderen tussen de 4 en 20 jaar. De Sint Mattheusschool is momenteel ook al gevestigd in Hillegersberg-Schiebroek met sterk verouderde faciliteiten.

• Pameijer zal in het KOZ-complex dagcentra vestigen voor kinderen en jongeren met een beperking. In totaal krijgen circa 20 kinderen (2 tot 12 jaar) en 20 jongeren (12 tot 18 jaar) een dagbesteding. Pameijer heeft momenteel ook al vestigingen in de deelgemeente.

• BijDeHand biedt kinderopvang met 36 plekken voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Daarnaast verzorgt BijDeHand buitenschoolse opvang voor circa 60 kinderen in het basisonderwijs, waarvan 20 uit het speciaal onderwijs.

Projectgegevens
Naam:
Status:
Locatie:
Deelgemeente:

Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Kind-onderwijs-zorg complex
in uitvoering
Aleyda van Raephorstlaan
Hillegersberg-Schiebroek
Zorg
Drost + Van Veen
Gemeente Rotterdam
2014
2015

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

KOZ Hillegersberg 51.958766, 4.485701 KOZ Hillegersberg Schoolcomplex Drost + Van Veen 2015

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here