Kind-onderwijs-zorg complex Hillegersberg

0
3571
KOZ Hillegersberg Drost + van Veen

Een nieuw kind, onderwijs en zorg (KOZ) complex is in 2015 gerealiseerd aan de Aleyda van Raephorstlaan in deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek.  In het complex huisvest een schoolgebouw voor speciaal onderwijs inclusief zorgfunctie. Architect Drost + Van Veen ontwierp de nieuwbouw in opdracht van de gemeente Rotterdam.

Gebruikers

De gebruikers van het complex zijn:

• De Sint Mattheusschool geeft speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen met een verstandelijke beperking. Het gaat om circa 200 kinderen tussen de 4 en 20 jaar. De Sint Mattheusschool is momenteel ook al gevestigd in Hillegersberg-Schiebroek met sterk verouderde faciliteiten.

• Pameijer zal in het KOZ-complex dagcentra vestigen voor kinderen en jongeren met een beperking. In totaal krijgen circa 20 kinderen (2 tot 12 jaar) en 20 jongeren (12 tot 18 jaar) een dagbesteding. Pameijer heeft momenteel ook al vestigingen in de deelgemeente.

• BijDeHand biedt kinderopvang met 36 plekken voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Daarnaast verzorgt BijDeHand buitenschoolse opvang voor circa 60 kinderen in het basisonderwijs, waarvan 20 uit het speciaal onderwijs.

Projectgegevens

Naam: Kind-onderwijs-zorg complex
Status: gerealiseerd
Adres: Aleyda van Raephorstlaan
Deelgebied:
Hillegersberg-Schiebroek
Categorie: Zorg
Architect: Drost + Van Veen
Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
Start bouw: 2014
Realisatie: 2015

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

KOZ Hillegersberg 51.958766, 4.485701 KOZ Hillegersberg Schoolcomplex Drost + Van Veen 2015

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in