Gestolen letters ‘Centraal Station’ worden nagemaakt

0
4076

Zes letters van de woorden ‘Centraal Station’ die op het oude stationsgebouw in Rotterdam stonden, zijn gestolen. Dit blijkt uit een brief aan de gemeenteraad van Rotterdam. De letters zijn tijdens de sloop van het station door de gemeente verwijderd en tijdelijk in een afgesloten loods opgeslagen door Prorail. De letters zijn uit de loods ontvreemd. Prorail heeft hiervan in juni al aangifte gedaan.

Van Ravesteyn
De originele letters zouden een plek krijgen op de gevel aan de zuidzijde in het ontwerp van de nieuwe OV-terminal. Samen met andere oorspronkelijke elementen van het oude Stationsgebouw vormen zij een verwijzing naar het ontwerp van architect Sybold van Ravesteyn.

Vervanging door replica’s
Het College van Rotterdam acht de kans klein dat de letters worden terug gevonden. Van de gestolen letters zullen replica’s moeten worden gemaakt. Van de overgebleven letters zijn de neonlichtbuizen beschadigd. Met name uit kosten oogpunt is gekozen om alle letters te vervangen door replica’s. Er wordt nog onderzocht of de neonbuizen kunnen worden vervangen door LED verlichting waardoor een aanzienlijke reductie van energieverbruik wordt gerealiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in