De Lijnbaan 60 jaar

0
4583

Woensdag 9 oktober 2013 bestaat de Lijnbaan 60 jaar. Lijnbaan luchtfoto jaren 60
Een mijlpaal voor het winkelgebied dat bij oplevering een voorbeeld vormde voor de bouw van winkelcentra over de hele wereld.

De Lijnbaan werd in 1953 geopend en hiermee kreeg Rotterdam de eerste autovrije winkelstraat van Europa. Architectenbureau Van den Broek en Bakema maakte al vanaf 1948 voorstudies van het winkelgebied, waarin zij ook aandacht hadden voor de 850 woningen (Lijnbaanflats) die hier moesten komen.

Meer informatie over de Lijnbaan in een cultuur historische verkenning van de Lijnbaan (pdf) door Crimson.

Foto’s Lijnbaan

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”lijnbaan”]

Activiteiten rond 60 jaar Lijnbaan

Gratis rondleiding
ArchiGuides organiseert op 9,10 en 11 oktober gratis rondleidingen op de Lijnbaan. Een gids vertelt tijdens een uur durende wandeling over de Lijnbaan, over het ontstaan, de eerste winkeliers en over de architectuur van de winkelpromenade.
Inschrijven kan hier: rondleiding Lijnbaan 60 jaar

Boek 60 jaar Lijnbaan. Het hart van de Rotterdamse wederopbouw.
Vanaf 13 december 2013 ligt ook het eerste boek over de Rotterdamse Lijnbaan in de winkels. Het boek belicht de Lijnbaan vanuit vijf perspectieven: de Lijnbaan als stadshart en wederopbouwicoon; de Lijnbaan als winkelgebied; de Lijnbaan als leefomgeving; de Lijnbaan als ontmoetingsplek en tentoonstellingsruimte; de gewenste Lijnbaan en een blik vooruit op de toekomst van de Lijnbaan. Auteur is architectuurhistorica Astrid Aarsen m.m.v. Paul Groenendijk, Rien Vroegindeweij en fotograaf Jerry Lampen.
Meer info op: facebook Lijnbaanboek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in