Luchtsingel fase 2 afgerond, fase 3 in voorbereiding

0
2405

Tweede fase Luchtsingel
De tweede fase van de Luchtsingel over de Schiekade naar Pompenburg is afgelopen vrijdag 13 juli officieel geopend (foto: Ossip van Duivenbode). In de nacht van 2 op 3 juli is de Luchtsingel over de Schiekade geïnstalleerd. Met de realisatie van de tweede fase is de Luchtsingel nog niet af. Binnenkort wordt de verbinding met de Hofbogen gerealiseerd. In 2013 volgt de aanleg van Park Pompenburg.

Stadsinitiatief
Elf weken geleden heeft dit project van architectenbureau ZUS het 1e Stadsinitiatief gewonnen. Met de prijs van 4 miljoen euro wordt de Luchtsingel gerealiseerd. Een voetgangersbrug die het Schieblok en het Centraalstationsgebied verbindt met de Hofbogen, het oude Hofpleinlijn station. In totaal wordt de brug 350 meter lang en bestaat uit 17.000 planken.

Derde fase Luchtsingel 
In de derde fase wordt de Luchtsingel verbonden met het Shell-gebouw, Hofplein 19. Fortress, de eigenaar van Hofplein 19, zet in op transformatie van het gebouw om het beter toegankelijk en transparanter te maken. Architecten Van Wilsum – Van Loon studeren momenteel op de mogelijkheden. In januari 2013 wordt gestart met de aanleg van Park Pompenburg. De laatste fase is de overgang over het spoor. Volgens ZUS zijn er jaarlijks slechts twee momenten van ieder vijf uur, waarop gebouwd mag worden in de buurt van het spoor.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in