MalieKlos nieuwbouw

3
10237

De MailieKlos is een nieuwbouwproject met 86 woningen dat wordt gerealiseerd in de Slaghekbuurt in Hillesluis op Rotterdam Zuid. Het ontwerp van de nieuwbouw is van architectenbureau DP6 in opdracht van Woonstad. De bouw is in december 2019 gestart. De woningen worden in 2021 opgeleverd.

MalieKlos 1

Sloop woningen afgerond

Het complex De MalieKlos maakt deel uit van de verbeteringsopgave voor Hillesluis en in bredere zin voor de stadswijken in Rotterdam-Zuid. De 121 woningen die hiervoor in 2019 zijn gesloopt waren bouwkundig kwalitatief aan vervanging toe en hebben onder andere funderingsproblemen.  De MalieKlos wordt gebouwd aan de Klosstraat, Maliestraat, Slaghekstraat en Putsestraat.

Meer: nieuwbouw in Rotterdam Zuid

Huurwoningen

De nieuwbouw bestaat uit 86 sociale huurwoningen: 52 appartementen en 34 eengezinswoningen. De nieuwe woningen zijn een mix van appartementen (mét lift) en eengezinswoningen met tuin. Alle woningen krijgen een sociale huur (sociaal plus). De woningen zijn voor gezinnen die in de stad willen wonen en voor een- en tweepersoonshuishoudens. De nieuwe woningen zijn gasloos en energiezuinig en krijgen groene daken.

MalieKlos 2

Architectuur MalieKlos

Het architectonisch ontwerp voor de nieuwbouw van architectenbureau DP6 borduurt voort op bestaande thema’s die in deze wijk herkenbaar zijn. De bakstenen bouwblokken worden door subtiele verschillen in bijvoorbeeld detaillering van de gevel opgeknipt in grotere korrels. Ook de horizontale geleding in basement, middendeel en dakrand en de betonplinten en afgeschuinde hoeken sluiten aan op het bestaande architectuurbeeld van de wijk.

Projectgegevens

Naam: MalieKlos
Status: in uitvoering
Adres: Maliestraat, Slaghekstraat
Deelgemeente: 
Feijenoord
Categorie: Woningen
Architecten: DP6
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Start bouw: 2019
Realisatie: 2021

Projecten in Rotterdam van deze architect:

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in