Markthal definitief ontwerp binnengevel

0
3711

Voor de binnengevel van de Markthal in Rotterdam wordt een bijzonder kunstwerk gemaakt naar het ontwerp van kunstenaar Arno Coenen (1972).

Kunstwerk 3D afbeeldingMarkthal binnengevel
Over het gehele oppervlak van de binnengevel komt een fotografische 3D-afbeelding met een scala aan etenswaren die straks in de Markthal over de toonbank gaan, als hedendaagse variant op de stillevens van oude meesters uit de Nederlandse schilderkunst.

Uniek aan dit kunstwerk is hoe met behulp van de computer een ongekend realistisch beeld is neergezet. De producten lijken gefotografeerd, maar zijn stuk voor stuk met de computer opgebouwd. Uitermate gedetailleerd, inclusief alle oneffenheden. Het werk is gemaakt met de nieuwste software van Pixar Animation Studios, het bedrijf achter succesvolle animatiefilms als Finding Nemo en Cars.

Twee voetbalvelden
De afmeting van ongeveer twee voetbalvelden stelt hoge kwaliteitseisen aan de technische uitwerking van het concept. De oppervlakte van de binnengevel is circa 11.000 m² en bestaat uit 4000 panelen van 1,5 bij 1,5 meter. De kwaliteit van het beeld moet haarscherp zijn en de beelden moeten vloeiend in elkaar overlopen. Het geheel wordt een bestand van 37.500 megapixels.

Foto: maquette Markthal in Markthal Experience
Bron tekst: Markthal Rotterdam
Bekijk impressies: Arno Coenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in