Mauritsplaats nieuwbouw appartementen

1
6656
Mauritsplaats
Impressie ontwerp Powerhouse Company

Nieuwbouw appartementen Mauritsplaats

In het centrum van Rotterdam wordt aan de Mauritsplaats een kleinschalig nieuwbouwproject gerealiseerd welke bestaat uit vijf moderne nieuwbouw koopappartementen vanaf € 220.000. In de plint wordt de showroom van de bruidsmodezaak uitgebreid. De appartementen zijn ontworpen door Nanne de Rue van de Powerhouse Company in samenwerking met ontwikkelaar Being Development. Planning is om in 2015 met de bouw te beginnen.

Mauritsplaats

Kleinschalige projecten in Rotterdam

Het nieuwbouwproject aan de Mauritsplaats wordt ontwikkeld als onderdeel van het project Klein en Fijn. Het doel van dit project is om kleinschalige locaties in Rotterdam te ontwikkelen op plaatsen waar gaten in de stad zijn ontstaan. De stad zal hierdoor verdichten en oud- en nieuwbouw worden vermengd waardoor de stad niet alleen beter, maar ook meer bijzonder wordt. De gemeente biedt hierbij een sterk ondersteunende rol. Powerhouse Company en Being Development zijn door de gemeente Rotterdam gevraagd om een klein kavel op de Mauritsplaats te bekijken en te ontwikkelen.

Mauritsplaats

De Mauritsplaats is de doorgang van Schouwburgplein naar de Mauritsweg. De appartementen komen op de plek waar nu een metershoge muurschildering prijkt die in oktober 2012 door de Braziliaanse kunstenaar Onio is aan gebracht.

De architecten van de Powerhouse Company zijn zelf gehuisvest naast het nieuw te bouwen appartementencomplex. In Rotterdam ontwierp de Powerhouse Company samen met De Zwarte Hond het in 2013 gerealiseerde Studentenpaviljoen op de Erasmus Universiteit.

Projectgegevens
Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Programma:
Mauritsplaats
In ontwikkeling
Mauritsplaats
Centrum – Cool
Woningbouw
Powerhouse Company
Being Development
2015
2015
5 appartementen
[mappress mapid=”172″]

 

Mauritsplaats

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”mauritsplaats”]


Meer info

Projectwebsite

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in