Mei Architecten wint transformatie opdracht Fenixloodsen

3
3719

Fenixloodsen Mei Architecten

Mei Architecten heeft de transformatie opdracht gewonnen voor de Fenixloodsen te Rotterdam. De Fenixloodsen krijgen een cultureel, culinair en creatief programma in de onderste lagen en hier boven op 180 tot 230 nieuwbouw loft appartementen. De opdracht voor de Fenixloodsen werd in opdracht van Heijmans en ontwikkelaar Proper Stok gehouden tussen VMX, Dok architecten en Mei architecten en stedenbouwers.

Fenixloodsen Rijnhaven
De Fenixloodsen, twee oude opslagloodsen, bevinden zich op Katendrecht aan de Rijnhaven tegenover Hotel New York en de Rijnhavenbrug. Zij vormen hiermee een onmisbare schakel tussen het culinaire Deliplein op Katendrecht en de Wilhelminapier. Hiernaast zijn de loodsen zeer belangrijk voor de ontwikkeling van de Noordzijde van Katendrecht.

Cultuur, Culinair en wonen
Het winnende plan voor de transformatie van de Fenixloodsen behelst een gemixt programma. De oude, onderste lagen zullen worden gevuld met een programma bestaand uit de 3 C’s van Katendrecht (Cultureel, Culinair en Creatief) aangevuld met een 4e C voor wat betreft Commercieel. Hier bovenop zullen ca 180 tot 230 nieuwbouw loft appartementen verrijzen die volledig naar wens van de gebruiker zijn in te delen. Dit kunnen zowel horizontale dan wel verticale ingedeelde appartementen zijn.

Fenixloodsen Mei Architecten 3

Mei Architecten
Mei heeft zich in het verleden al weten te onderscheiden door bijzondere loft woningen te realiseren waaronder het monumentale pakhuis Jobsveem op de Lloydpier en de nieuwbouw Schiecentrale in Rotterdam. In en om deze gebouwen hebben bewoners en gebruikers zich verenigd tot een bruisende community. Onlangs is ‘De Fabriek’ in Delfshaven gebruik genomen. Mei heeft hiervoor een ontwerp gemaakt waarbij de bestaande fabriek rondom een nieuw atrium kleine creatieve bedrijfjes en maatschappelijke functies zich hebben gegroepeerd. Het gebouw was bij oplevering geheel verhuurd.

In oktober wordt er gestart met de ontwerpwerkzaamheden van de Fenixloodsen in opdracht van Heijmans – Proper Stok. Eind 2014 zal er gestart worden met de restauratie  en nieuwbouwwerkzaamheden.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in