Museum Rotterdam naar nieuwbouw van Koolhaas

1
5974

Forum Rotterdam
Museum Rotterdam heeft de huur van het Schielandshuis opgezegd en zal vanaf 2016 verhuizen naar de nieuwbouwlocatie Forum Rotterdam. Dit nieuwe gebouw ook wel Koopkubus of Kubus van Koolhaas genoemd, is ontworpen door het bureau OMA van architect Rem Koolhaas. Hiernaast komen in Forum Rotterdam aan de Coolsingel winkels, kantoren en een hotel.

Huur opgezegd
Museum Rotterdam heeft door bezuinigingen eerder de huur moeten opzeggen van het Schielandshuis. Het vertrek uit het Schielandshuis stond al vast, alleen is de datum vervroegd naar 1 januari 2013.

Bezuinigingen
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur adviseerde de gemeente om de subsidie van 5,5 miljoen euro met 1,8 miljoen te korten. Door de bezuinigingen moet het Museum Rotterdam nu eerder uitwijken naar andere locaties in de stad. Ook gaan er waarschijnlijk eerder personeelsleden afvloeien.

Schielandshuis
“Het Schielandshuis voldeed gewoon niet meer als museum”, zegt Paul van der Laar, directeur collecties en wetenschappelijk onderzoek van Museum Rotterdam. “Daarom zijn we ook erg blij met de nieuw te bouwen locatie van Rem Koolhaas ‘Het Forum’.” aldus Van der Laar in Rijnmond nieuws.

Presentatie geschiedenis Rotterdam
Museum Rotterdam
laat zelf op haar website weten: Het Museum gaat door met diverse activiteiten in de stad en bereidt een grote presentatie van het verhaal van Rotterdam voor in het nieuw te bouwen ‘Forum’ van Rem Koolhaas in 2016. Hiervoor werkt Museum Rotterdam samen met het Oorlogs- en verzetsmuseum, het Stadsarchief, BOOR en talloze andere erfgoed-organisaties.

Het verlaten van het Schielandshuis was al in voorbereiding, helaas moet het museum gedwongen door de bezuinigingen hier versneld op inzetten. Het Schielandshuis en de Dubbelde Palmboom blijven eigendom van de gemeente en zullen ongetwijfeld een mooie en passende bestemming krijgen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in