Skatepark Westblaak

3
9337

Skatepark Westblaak ingebruik 18-12-2015

Eerste deel skatepark Westblaak in gebruik genomen

Op vrijdagmiddag 18 december 2015 is het eerste deel van Skatepark Westblaak in gebruik genomen. Het eerste deel is het skatedeel aan de Westbaal van de Coolsingel tot aan de Karel Doormanstraat , het tweede deel tot aan het Eendrachtsplein wordt na de jaarwisseling afgemaakt. De officiële opening vindt in het voorjaar plaats, als het skatepark helemaal af is.

Op maandag 9 februari 2015 was gestart met het vernieuwen van het skatepark aan de Westblaak. Het 15 jaar oude skatepark met de stalen skate elementen was aan vervanging toe. Het nieuwe skatepark is een betonnen skatelandschap van 1.200 m2 ontworpen door de bekende Finse skatepark architect Janne Saario. De huidige gebruikers van het skatepark waren nauw betrokken bij het nieuwe ontwerp.

Skatepark Westblaak Rotterdam - Janne Saario

Inrichting beton met elementen van de straat

De belangrijkste verandering in het skatepark Westblaak is de overgang naar betonnen toestellen en dat er elementen van de straat, zoals trappen en bankjes in het park worden verwerkt. Nu zijn de skate elementen nog van metaal, dat is niet meer van deze tijd is en onveilig in gebruik. Het ontwerp voor het nieuwe skatepark voorziet in gebruik door zoveel mogelijk disciplines zoals skateboarders, inliners, bmx-ers en steppers.

Uitbreiding skatepark

Het huidige skatepark wordt met de vernieuwing uitgebreid tot aan het Eendrachtsplein. De uitbreiding wordt ingericht als groen stadsparkje met skatebare elementen er in verwerkt. Het skatepark Westblaak wordt door de uitbreiding één van de grootste skateparken in Europa, midden in de stad en een mooie levendige invulling van de middenberm van de Westblaak.

3 REACTIES

  1. Een aanzienlijke verbetering in vergelijking met het oude skatepark die een ‘ghetto’ uitstraling had en geen bijdrage leverde (althans stedenbouwkundig en qua ‘boulevardse’ sfeer) aan de Blaak. De Blaak wordt weer overzichtelijk en levendig! Mooi!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in