Nieuw skatepark Westblaak

0
3650

Afgelopen woensdag zijn de ontwerpen gepresenteerd van een nieuw skatepark op de Westblaak in Rotterdam. Het huidige 13 jaar oude skatepark was aan vervanging toe. Er zijn twee ontwerpen en beide plannen bestaan uit drie delen. Het schetsontwerp is tot stand gekomen door een multidisciplinair ontwerpteam samen met skateboarders, inliners, bmx-ers, steppers. De gemeente Rotterdam heeft 900.000 euro beschikbaar gesteld voor een skatepark.

skatepark Westblaak maquette 3

Het ontwerp van het nieuwe skatepark Westblaak bestaat uit de bestaande half pipe die op zijn plaats blijft maar opnieuw wordt bekleed, een vlak gedeelte aan de noordzijde van de Westblaak waarlangs ook de publieke route ligt en een golvend beton-landschap met twee bowls.

In het tweede ontwerp wordt het skatepark doorgetrokken tot aan het Eendrachtsplein. Op dit moment ligt daar nog een ongebruikt stuk middenberm. Richting het Eendrachtsplein zouden skateobstakels geplaatst worden tussen de bomen die er nu al staan.

skatepark Westblaak impressie 1

De twee plannen voor het skatepark zijn gemaakt door een multidisciplinair ontwerpteam van lokale en internationale ontwerpers en experts, waaronder de Finse landschapsarchitect Janne Saario die veel ervaring heeft met het ontwerpen van skateparken.  Het Nieuwe Instituut (voorheen NAi) heeft het ontwerpproces begeleid. Welke van de twee ontwerpen er uiteindelijk gerealiseerd gaat worden, is nog onbekend. Het realiseren van een van de twee projecten zal nog ongeveer een jaar duren. In 2014 zou het nieuwe skatepark er moeten staan.

Bron: De Architect

skatepark Westblaak impressie 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in