Bouw Centraal Station halverwege

0
2378

De bouw van het Rotterdamse Centraal Station is deze week precies op de helft. Dat betekent dat het nieuwe station eind 2013 kan worden opgeleverd. Dat hebben ProRail en de gemeente Rotterdam dinsdag laten weten.

Bouw op schema
Volgens Prorail loopt de bouw van het station op schema en worden de geplande kosten niet overschreden. Begin 2008 is begonnen met de sloop van de oude stationshal. Sindsdien is het Rotterdamse treinstation een grote bouwput en moeten reizigers
gebruik maken van een noodgebouw.  Eerder dit jaar startte de bouw van de nieuwe stationshal. Ook moet de komende tijd een aantal sporen worden opgeknapt en een nieuwe reizigerspassage aangelegd. Boven de perrons komt een dak.

Metrostation
Het nieuwe metrostation Rotterdam Centraal is in 2009 al in gebruik genomen. Maar ook daar wordt nog volop gebouwd. Op 22
augustus neemt ov-bedrijf RET een nieuwe tunnelbuis in gebruik voor de lightrailverbinding van Randstadrail.  Vanaf die dag kunnen reizigers elke 10 minuten op een lightrailvoertuig naar Den Haag stappen. Nu rijdt de Randstadrail nog om de 15 minuten.

bron: ANP

Meer informatie en impressies en filmpjes >

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in