Nieuwbouw Drievriendenhof

0
1495

In het Oude Westen van Rotterdam is aan de Drievriendenstraat en de Drievriendendwartstraat nieuwbouw gepland. Op de nieuwbouwlokatie staan nu 33 woningen van wooncorporatie Woonstad.

Sloop huidige arbeiderswoningen
Volgens de Cultuurhistorische Verkenning Oude Westen gaat het om een uniek stukje stad, niet alleen vanwege zijn ouderdom, maar ook door zijn stedenbouwkundige en architectonische karakteristiek die een kleine honderd jaar lang kenmerkend voor deze buurt was. De woningen zijn echter klein (ca. 45 m2) en verkeren in een slechte staat. Woonstad heeft vanwege de cultuurhistorische waarde de mogelijkheden voor renovatie onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat deze optie bouwkundig en financieel voor hen niet haalbaar is. Woonstad is van mening dat sloop de beste optie is. Voor 18 woningen is in mei 2011 een sloopvergunning is aangevraagd. De verwachting is dat de vergunning zal worden afgegeven.
Cultuurhistorische verkenning Oude Westen oktober 2010 pdf

Nieuwbouw Drievriendenhof
Het plan dat omgedoopt is tot ‘Drievriendenhof’ voorziet in elf eengezinswoningen en zes appartementen. De eengezinswoningen
zijn ruime stadswoningen (circa 130 m2) met een kleine tuin en de mogelijkheid om een dakterras te realiseren. De appartementen zijn voornamelijk driekamerwoningen en beschikken over een (gedeeld) dakterras. De huurders die terug willen keren hebben een voorkeur uitgesproken voor huur of koop. Verwachting is dat acht eengezinswoningen en twee appartementen via de markt verkocht zullen worden. De nieuwbouw zal in oude stijl worden uitgevoerd. Na verwachting wordt na de zomer 2011 gestart met de verkoop, start de sloop in het najaar en gaat de eerste paal medio 2012 de grond in.
Meer informatie projectwebsite (testfase)

 

[mappress mapid=”12″]

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in